301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
25 Ekim 2022 - Salı 15:42 Bu haber 253 kez okundu
 
Tekirdağlı gazetecilerden Adana ve Mersin çıkarması
Tekirdağlı gazetecilerden Adana ve Mersin çıkarması
ULUSAL HABERLER Haberi


Batı Trakya Gazeteciler Derneği’nin koordinasyonuyla iş adamı Süleyman Kozuva’nın destekleriyle Adana ve Mersin’e giden Tekirdağlı gazeteciler unutamayacakları bir üç gün geçirdi. Adana ve Mersin’deki meslektaşları ile birlikte, Çukurova bölgesinde bulunan ve Çerkezköylü iş insanı Süleyman Kozuva’nın yapımını üstlendiği Çukurova Bölgesel Havalimanı yatırımlarını yerinde inceleyen gazeteciler Mersin Gazeteciler Cemiyeti ile kardeşlik protokolü imzaladı. Adana’da Adana Demirspor-Konyaspor arasında oynanan Süper Lig karşılaşmasını canlı izleme fırsatı da bulan gazeteciler üç günlük gezinin ardından Pazartesi öğlen saatlerinde Tekirdağ’a döndü.

TARİHİ YERLERİ GEZME FIRSATI BULDULAR

Çerkezköy Haber Gazetesinden gazeteci Şaban Kardeş ve Faik Onur Kaya da heyet içinde yer alırken, heyet ilk gün Adana ziyaretinin ardından Çukurova Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği ödül gecesine katıldı. İkinci gün Çerkezköylü iş insanı Süleyman Kozuva’nın yapımını üstlendiği Çukurova Havalimanındaki yatırımları yerinde inceleyen heyet daha sonra Tarsus'a geçerek tarihi ve turistik mekanları gezdi.

VALİ PEHLİVAN’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİLER

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, Batı Marmara Gazeteciler Derneği Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necmi Işıksal, Başkan Yardımcısı Şaban Kardeş ile birlikte Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ı makamında ziyaret etti. Vali Pehlivan, iki kentin gazetecileri arasında kurulan işbirliğinin son derece önemli olduğuna işaret ederek kenttin genel durumu hakkında bilgiler verdi. Bölgeye kazandırılan Çukurova Havalimanının Adana ve Mersin için değil bölge ve ülke için önemli olduğunu kaydeden Vali Pehlivan, 2022 Aralık sonunda açılacak piste uçakların ineceğini ifade etti. Vali Pehlivan, firmayla birlikte devletin de üzerine düşen her türlü işi eksiksiz yapacağına inandığını kaydederek, Valilik olarak bu projeyi kontrol ettiklerini ifade etti.

LİMANI YAKINDAN İNCELEDİLER 

Mersin gezisinin ardından Tekirdağlı gazeteciler daha sonra Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Cemiyet binasında bir süre ağırlanan konuk gazetecilere, Mersin'in meşhur tantunisi ikram edildi. Heyet ardından iş insanı Süleyman Kozuva’nın da katıldığı tekne turunda Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP)'ye inceledi. Mersin'i denizden inceleme imkanı bulan gazeteciler Türkiye'nin en önemli limanları arasında bulunan Mersin Limanı'nı yakından inceleme imkanı buldu. MIP Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sevda Onbaşlı tarafından heyete Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliğinin kapasitesi ve genel bilgiler verildi.

‘KARDEŞ CEMİYET’ YEMEĞİNE KATILDILAR

Tekirdağ ve Mersinli gazeteciler daha sonra Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği ‘Kardeş Cemiyet’ protokolü imza törenine katıldı. Düzenlenen etkinliğe Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe, BATGAD Başkanı Necmi Işıksal, cemiyetlerin yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

KÖPRÜ KURMAK İSTİYORUZ

Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya  Tepe,  “Bugün çok güzel bir etkinlik için toplandık. Meslek olarak çok zor bir meslek icra ediyoruz. Her açıdan her meslektaşlarımız bu zorluğu fazlası ile hissediyor. Ancak daha yaşanabilir bir ülke olması için görevimizi layığıyla yapmaya devam edeceğiz. Bu anlamda mesleki birlikteliği sağlamak, kültür alışverişimizi sağlamak, kentler arasındaki bin 100 kilometreye bir köprü kurmak istiyoruz. Olası sorunları hep birlikte göğüsleyelim istedik. Bugün buraya gelerek bizlere şeref verdiniz. İnşallah biz de oraya geleceğiz. Bu imza protokolünü şereflendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Kaya Tepe’nin ardından konuşan Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal, “Biz Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın kardeş oda olduğunu öğrendiğimizde iki dernek başkanı yani Rüstem Başkanım ile aramızda bir sıcaklık oluştu. Odalar bunu yapmışsa biz gazeteciler olarak bunu neden yapmayalım dedik. Yönetim kurullarımızla bunu görüştük. Sayın Süleyman Kozuva tarafından organize edilen bu güzel gezimiz de imzalarımızın atılması için vesile oldu. Hem Mersin hem de Tekirdağ’daki meslektaşlarım bu güzel ana şahitlik etmek üzere aramıza katıldılar. Bu güzel tabloyu görmek bizleri gururlandırdı. Bin 100 kilometrelik bu köprüyü oluşturmanın heyecanıyla bu gecede katkısı olan herkese teşekkür ederim. Hayırlı, uğurlu olsun.” diye konuştu.

TRAKYA DAMADIYIM

Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal’ın ardından Mersin Ticaret Odası Başkanı Ayhan Kızıltan konuşma gerçekleştirdi. Eşinin Trakyalı olduğunu ve Trakya damadı olduğunu kaydeden Kızıltan, “ Ben Trakya’dan evliyim. Eşim Edirneli. Ben gençliğimden beri gidip gelirim. Trakya mükemmel bir bölge, insanları da harikadır. İki ayrı bölgeden mükemmel insanların bir araya gelmesi beni daha da mutlu etti. Biraz önce Süleyman Kozuva başkanım ile konuştuk. Köprünün ayakları burada sağlam atılmış. Biz kardeş oda olduk. Arada bağlantının yapılması gerekiyordu. Bunu da gazeteciler başardı. Hep birlikte çok güçlü, son teknoloji bir köprü kurduk” diye konuştu.

BU GÖNÜL KÖPRÜSÜNDEN SEVGİ GEÇECEKTİR

Programa katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan,  “ Bu protokolün ismini kardeşlik köprüsü koymuşsunuz. Bin 100 kilometre öteden Mersin’e kadar uzanan gönül köprüsü. Bu gönül köprüsünden sevgi geçecektir, samimiyet geçecektir, içtenlik, dostluk, kardeşlik, paylaşma geçecektir. Manevi anlamda değeri çok yüksek bir protokol imzalanacaktır. Trakya’nın güzellikleri Mersin’de, Mersin’in güzellikleri de Trakya’da bu vesileyle paylaşılacaktır. Siz burada bir topluluk olarak bulunuyorsunuz ama ülke çapında hatta sınır ötelerimizde büyük bir aile olduğunuzu biliyoruz. Akdeniz’in ve ülkemizin inci ve öncü şehrimizde sizleri ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ OLUŞTURDULAR

Konuşmaların ardından plaket töreni gerçekleştirilirken Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın hediyesi Karacakılavuz el dokuması kilimi Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe’ye hediye etti. Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe ve Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal hazırlanan “Kardeş Cemiyet” protokolüne imza atarken Çerkezköy Ticaret Odası Başkanı Süleyman Kozuva ve Mersin Ticaret Odası Başkanı Ayhan Kızıltan da şahitlik ederek protokole destek oldu.

ADANA DEMİRSPOR’UN MAÇINI İZLEDİLER

Tekirdağlı gazeteciler gezinin üçüncü ve son gününde Çukurova Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği mangal partisine katıldı. Burada meslektaşlarıyla birlikte tarihi Taşköprü’nün manzarasında unutulmaz bir gün geçiren gazeteciler Yeni Adana Stadyumuna geçerek iş insanı Süleyman Kozuva’nın sponsoru olduğu Adana Demirspor’un Arabam.com Konyaspor karşılaşmasını izledi. Karşılaşmanın ardından gazeteciler karayolu ile Tekirdağ’a hareket etti. Uzun ve yorucu yolculuğa nazaran gazeteciler geziden memnun olurken, gezide emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Tekirdağlı, gazetecilerden, Adana, ve, Mersin, çıkarması, ,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 27.04.2024
Bugün
11 - 18
Pazar
10 - 19
Pazartesi
12 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 27.04.2024
İmsak
17 Şevval 1445
Sabah
04:31
Öğle
06:08
İkindi
13:13
Akşam
17:01
Yatsı
20:08
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı