301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
17 Mart 2019 - Pazar 23:07 Bu haber 1393 kez okundu
 
Yaman; “Saray’ın Matematiğe Değil Çalışacak İnsana İhtiyacı Var”
Yaman; “Saray’ın Matematiğe Değil Çalışacak İnsana İhtiyacı Var”
SARAY Haberi


Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi Saray Belediye Başkan Adayı Özkan Yaman Pazar günü Atatürk Alanı’nda yapılan aday tanıtım toplantısında diğer parti adaylarının projelerinin olmadığını belirterek “Söyledikleri siyasal, bilimsel ya bu Saray’ı toparlamaya adam etmeye ne bilime ihtiyaç var ne matematiğe. Buraya çalışacak insana ihtiyaç var hizmete ihtiyaç var” ifadelerini kullandı. Özkan Yaman, “İstanbul’daki kitap fuar merkezine giden insanlardan kısıtlama yapalım bir de üstüne üstlük onlardan beş lira para toplayalım ne için Saray’a hizmet için. Ya bir insanının o otobüse binecek insandan beş lira toplayacağım diye bir hayali projesi olabilir mi?” şeklinde konuşurken, insanların bunlara kanmayacağını vurguladı. Yaman, konuşmasının ardından meclis üyesi adaylarını tanıtarak sahneye davet etmesinin ardından ise çalışan annelerin vardiya sistemine uygun kreşten roman kardeşlerimizin kültürel yapılarını bozmadan mahalle dokularına uygun konutlara kadar toplam on altı adet projesini açıkladı.

Aday ve proje tanıtım programı Ak Parti Saray Belediyesi Meclis Üyesi Ertan İnanç’ın etkili ve coşkulu sunumu ile başladı. Ertan İnanç sahneye Zeytin Dalı Harekatı’na katılan ve ‘istikamet neresi’ sorusuna ‘Kızıl Elma’ diye cevap veren ve Türk Milleti’nin gönlünde taht kuran Uzman Çavuş Mehmet Kuzu’yu sahneye davet ederken, alanda toplanan vatandaşlar Uzman Çavuş Kuzu’yu uzun süre alkışladı.

 Sahneye ilk olarak Ak Parti Tekirdağ İl Başkan Vekili Beste Emre Güngör davet edilirken, Güngör, “hep birlikte çalışarak zillet ittifakını sandığa gömeceğiz ifadelerini kullandı. Beste Güngör konuşmasında şunlara değindi; “Sarayımızın güzel insanlarıyla el ele vererek yarının Saray’ını inşaa etmeye cumhur olarak çalışıyoruz. Koltuğundan makamından güç almayan halkına yüreğiyle merhametiyle bakan, merhametli olan halkla birlikte olan belediye başkanları için çalışıyoruz. Gençlerimiz, kadınlarımız, büyüklerimiz, esnafımız herkes için ortak geleceğimiz bayrağımız için daima hizmet diyoruz. Gönül belediyeciliği için saray için çalışıyoruz. Seçimlere az bir süre kaldı hep birlikte çalışarak zillet ittifakını sandığa gömeceğiz.”

“CUMHUR İTTİFAKI KİRLİ TEZGAHLARDA DEĞİL MEYDANLARDA KURULDU”

Güngör’ün ardından sahneye gelen MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel ise Cumhur İttifakı’nın kirli tezgahlarda masa başında gizli kapılar ardından değil yine aynı meydanlarda kurulduğunu belirtti. İlker Yücel’in konuşması şu şekilde; “ Bizim ittifakımız cumhur ittifakı birileri gibi kirli tezgahlarda masa başında gizli kapılar ardında kurulmadı. Bizim ittifakımız birkaç sene önce yine bu meydanlarda kuruldu.

 Belediyecilik yorulmaktır, düşünmektir, hmektir, aşkla sorunlara odaklanmaktır, belediyecilik güler yüzdür, uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir. Allah izin verirse 31 Mart günü sandıklarda daha sonra 1 Nisan sabahı üretken belediyecilik ile Saray’ı tanıştıracağız.

Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu konuyla alakalı; ‘ Vatan imar istiyor, zenginlik istiyor, refah istiyor, bilim ve ustalık istiyor, yüksek uygarlık hür düşünce ve hür yaşayış istiyor’ diyor. Sizlere soruyorum 20-25 yıldır Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün arkasına saklanarak Saray’da belediyeyi almış CHP yönetimi Saray’a imar mı ver? Zenginlik ve refah mı verdi? Allah’ın izniyle biz ilk beş yılımızda ve sonrasında siz değerli vatandaşlarımız ile beraber bunu başaracağız.”

“BU SEÇİMDE BEKA YOK DİYENLERİN HEPSİ GÖRDÜ”

İlker Yücel’in ardından konuşan MHP MYK Üyesi Çığır Doğu Zorlu ise beka meselesine değinerek Yeni Zelanda’da yaşanan terör saldırısının Türkiye’ye bir mesaj olduğunu ve bu seçimde beka yok diyenlerin bunu gördüğünü söyledi. Zorlu, Kosova Savaşı’nda 1. Murat’ı şehit eden Sırp Miloş’un bizim unuttuğumuzu ama onların unutmadığını hatırlatarak sözlerine şu şekilde devam etti; “Genel başkanımızın Saray’a selamı var. Bu seçimde beka yok diyenlerin hepsi gördü. Yeni Zelanda’dan bir mesaj geldi hepimiz gördük. Bir hain 50 Müslüman kardeşimizi camide katletti. Biz Kosova Savaşı’nda Osmanlı padişahını şehit eden Sırp Miloş’u unutmuştuk o tüfeğine kazıdı. 1453’te İstanbul’u aldığımızı içinde yaşarken bile unutmuştuk o tüfeğine yazmış, Viyana kapılarından döndüğümüzü o tüfeğine yazmış. Müslüman ve Türk tek olmuştur. Biliyorlar ki sancak bizde. Bizim kurucularımız başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk öyle güzel bir ülke kurmuş ki İslam ülkeleri içinde emperyalizme boyun eğmeyen tek ülke. İslam’ın doğru yaşandığı tek ülke. Mazlumlara el uzatan tek ülke. Bunun bedelini bize ödetmeye çalışıyorlar nasıl Gezi Olaylarında gördük, 17-25 Aralık’ta gördük, en son 15 Temmuz’da devletimizi ve ülkemizi paramparça yapmak isteyen hainler ordumuzu ikiye böldü. İşte o gün can pazarında sizler Cumhur İttifakını kurdunuz ve destekliyorsunuz.

CUMHUR İTTİFAKININ KADERİ İLE TÜRKİYE’NİN KADERİ AYNIDIR

Cumhur İttifakının kaderi ile Türkiye’nin kaderi aynıdır. Etrafımızda olup bitenleri görüyorsunuz, canımızı, malımızı istiyorlar, bunu görmek zorundayız. Özkan kardeşim Saray’a Mestan kardeşimde Tekirdağ’a en güzel hizmetleri yapacaktır. Biz zaten belediyeciliği en güzel şekilde yapıyoruz bundan öte bu iki büyük partinin neden bir araya geldiğini unutmayın.”

BELEDİYELERİN ALAYINI CUMHUR İTTİFAKI OLARAK KAZANALIM

Zorlu’nun ardından söz alan MHP MYK Üyesi Murat Kotra, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Tekirdağ ve Saray halkına “Tekirdağ’da Mestan Özcan beyin etrafında kenetlensinler, Saray’da Özkan Yaman beyin etrafında kenetlensinler belediyelerin alayını Cumhur İttifakı olarak kazanalım” şeklindeki mesajını iletirken, şunları söyledi; “Genel Başkanımız Tekirdağ’da Mestan Özcan beyin etrafında kenetlensinler, Saray’da Özkan Yaman beyin etrafında kenetlensinler belediyelerin alayını Cumhur İttifakı olarak kazanalım dediler. Sayın başkan Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü bizim için ne kadar kıymetliyse siz de bizim için o kadar değerlisiniz ayrı gayrı yok. 31 Mart’ta kalpleri kararanlara bir tokat atalım. PKK’nın siyasi acentesi HDP’ye listelerinde yer verenlere bir tokat atalım. Milletimiz bunun hesabını sormalı. Bizim kaybedecek bir dakikamız yok milletimiz hizmet bekliyor ve hizmet edecekler burada.”

“BU FIRSATI KAÇIRMAYALIM”

Cumhur İttifakı Ak Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan ise konuşmasında şunlara değindi; “Hangi ilçeye gidersek gidelim bir köhnelik var, bunu şu topraklardan çıkıp gelen herkes görüyor. Anadolu’ya giden herkes buradaki zulmü görüyor. Tekirdağ ilçelerinde çok noksan çok eksik. Biz güzel şeyler hakkediyoruz ama alıyor muyuz? Büyükşehir Saray’da ne yaptı? Yarım bir kültür merkezi var onun dışında ne var. Sarayda çamur toz içinde yaşıyoruz o zaman buna bir dur dememiz lazım.

Dedim ya bir fırsat var burada Özkan Yaman var, büyükşehir belediye başkan adayı Mestan Özcan, bizde Çiğdem Koncagül var teşkilatlarda yoğrulmuş kadının halinden anlar. Mustafa Yel, iyi bir bürokrat tecrübesiyle deneyimiyle bize değer katacak. TBMM Başkanı Mustafa Şentop bizimle birlikte fırsat var. Bu fırsatı kaçırmayalım.

Biz hastane yaptık yolu var mı yok çamur içinde 31 Mart’ta kadar yaptılar yaptılar 1 Nisan’da biz yapacağız. Binali Yıldırım’a verimli topraklarımızdan bahsettim o da bir programda söyledi biz neden İstanbul’a Antalya’dan sebze getiriyoruz Trakya var dedi. Biz ulaşıyoruz Saray’da termal su ile seracılık konusunda güzel işlere imza atacağız.

“BİZİM DERDİMİZ SARAY”

Konuşmaların tamamlanmasından sonra ise sahneye Cumhur İttifakı MHP Saray Belediye Başkan Adayı Özkan Yaman çıktı. Yaman konuşmasına kendini tanıtarak başlarken, diğer adayların Saray için ne yapacaklarını anlatmaları yerine hükümet politikalarını kötülediklerini hatırlattı. Diğer adayların söylemlerini sert bir şekilde eleştiren Yaman’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde; “Biz yerel seçimlere gidiyoruz. Kahvelere gittiğimizde diğer adaylar geldiği zaman size hükümetin politikaları dışında bir şey anlatıyorlar mı diyorum bir ses çıkmıyor. Anlattıkları tek şey var yerel seçime giderken hükümeti kötülemek. Bu yerel seçim sürecinde Saray’ı düşünmek zorundayız anlatacakları şey Saray olmalı. Bizim derdimiz, mazot Pazar bahçe değil bizim derdimiz hizmeti alacağımız yer Saray. Diğer adaylardan da bunu istirham ediyorum.

Bunların vurgularını yapıyorlar vatandaşın kafasını karıştırıp başarıya ulaştıklarını sanıyorlar. Hizmet yolunda bir şey anlattıkları yok. Çünkü hayal güçleri bizden daha dar durumda.

EMEK KENDİ SLOGANI OLMASINA RAĞMEN EMEĞİMİZE HAKARET ETTİ

Geçen akşamlar programdaydım orada proje kitapçığını gösterdiğimde benim hayallerimiz umudum var Saray için yapacaklarım var dediğimde bir başkan adayımız bunları gramla itham ederek bizim bütün hayallerimize emeklerimize kendi sloganı olmasına rağmen hakarette bulundu. Saray hiçbir zaman gramla küçümsenecek bir yer değil. İşte hizmeti ne kadar önemsediklerini buradan bir kez daha vurgulamak istiyorum. Söyledikleri siyasal, bilimsel ya bu Saray’ı toparlamaya adam etmeye ne bilime ihtiyaç var ne matematiğe. Buraya çalışacak insana ihtiyaç var hizmete ihtiyaç var.

HEM KADROYU AZALTACAĞIM DİYOR HEM MODERATÖRE İŞ SÖZÜ VERİYOR

Diğer adayımız istihdamdan bahsetti belediyenin kadrolarını düşürelim önümüze bakalım. Ardından belediyenin yerlerini kiraya verelim. Ondan sonra yılda bir kere gidilen İstanbul’daki kitap fuar merkezine giden insanlardan kısıtlama yapalım bir de üstüne üstlük onlardan beş lira para toplayalım ne için Saray’a hizmet için. Ya bir insanının o otobüse binecek insandan beş lira toplayacağım diye bir hayali projesi olabilir mi? Yardımla hizmetle alakalı hiçbir projesi olmadığı gibi vatandaşımızdan para toplamak istiyor. Sonra diyor ki programdaki moderatör arkadaşımıza çok güzel bir arkadaşımızsın belediyeyi alırsam inşallah seni de orada görmek istiyorum. Az önce istihdamı azaltacağım derken şimdide oradaki kardeşimize umut saçıyor. Bu nedir biliyor musunuz sadece etrafındaki insanlara hizmet değil oy almak için umut saçıyor. Ben bunlara kimsenin kanacağını zannetmiyorum. Saray halkının bir tek şeye inandığını biliyorum o da Saray’a hizmetin zamanla değil Özkan Yaman’la geleceğine inanıyorum.

ONLAR KONUŞUR CUMHUR İTTİFAKI YAPAR

29 mahallemize tek tek dokunacağız mahallelerin ihtiyaçlarına göre projeler sunacağız. 31 Mart’tan sonra mahallelerimizi gezisiz istişaresiz bırakmayacağız inşallah o mahallenin sorunlarını orada tespit edip dokunuşlar yapacağız. Yollar parklar bahçelerden bahsetmek istemiyorum çünkü bunlar belediyenin asli görevi. Ben kendime, eşime, 15 meclis üyeme güveniyorum. Onlar konuşur Cumhur İttifakı yapar. Biz bu gidişata artık dur demek istiyoruz.”

Özkan Yaman konuşmasını tamamladıktan sonra ise tek tek meclis üyesi adaylarını tanıtarak sahneye çağırdı. Daha sonra ise projelerini açıkladı. Özkan Yaman’ın projeleri şu şekilde; Çalışan annelerin vardiya sistemine uygun 2-6 yaş arası çocuklar için kreş, Kapalı Pazar yeri, Yaşlı bakım evi, mezbaha, (Büyükşehir Belediyesi ile beraber) Soğuksu Park, Kapalı Spor Kompleksi, Termal su ile zenginleştirilmiş hamam, Otobüs Terminali (Büyükşehir Belediyesi ile beraber), katlı otopark, millet bahçeleri mesire alanları, organize sera bölgesi, ormancılık alanında tesisler, hayvan bakım evi, çok amaçlı toplanma alanı, Saray Panayırı (Uzun yıllar 1 Eylül Panayırı olarak devam eden panayırı tekrar canlandırmak) Roman vatandaşlar için kültürel yapılarını bozmayacak konutlar ve gençlere iş sağlayacak kurslar.

Konuşmaların ardından ise Cumhur İttifakı heyeti ve programa katılan vatandaşlar hep birlikte Çerkezköy Caddesi’nde Ak Parti Saray İlçe Binası karşısında bulunan seçim irtibat bürosunun açılışını yapmak üzere alandan ayrıldılar. Okunan duanın ardından büronun kurdelesi kesilerek irtibat bürosu kullanıma açıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Yaman;, “Saray’ın, Matematiğe, Değil, Çalışacak, İnsana, İhtiyacı, Var”,
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 26.04.2024
Bugün
11 - 17
Cumartesi
11 - 17
Pazar
10 - 15
Tekirdağ

Güncelleme: 26.04.2024
İmsak
16 Şevval 1445
Sabah
04:33
Öğle
06:09
İkindi
13:13
Akşam
17:01
Yatsı
20:07
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı