19 Eylül Gaziler Günü, Saray’da düzenlenen törenle kutlandı. Bu yılki programda ilk kez gerçekleştirilen askeri gösteri ve sergi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi unvanı ve Mareşal rütbesinin verilmesi dolayısıyla kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü, Saray’da düzenlenen törenle anıldı.
19 Eylül 2026 Cumartesi günü saat 09.30’da Atatürk Alanı’ndaki Atatürk Büstü’ne çelenklerin sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muharip Gaziler Derneği Saray Şubesi Başkanı Hüseyin Taşkın yaptı.
Törene Saray Kaymakamı Refik Özsoy, Garnizon Komutanlığından görevli subay, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, gaziler, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
ASKERİ GÖSTERİ VE SERGİ İLGİ GÖRDÜ

Bu yılki Gaziler Günü programında farklı bir etkinliğe de yer verildi. Komando birlikleri tarafından gerçekleştirilen gösterilerin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan çeşitli askeri teçhizat ve teknolojiler vatandaşların beğenisine sunuldu.
Makineli tüfekler, dronlar, eğitimli köpeklerle gerçekleştirilen gösteriler ve çeşitli askeri ekipmanların yer aldığı sergi, özellikle vatandaşların ve çocukların yoğun ilgisini çekti.
Komando birlikleri tarafından hazırlanan mühimmat sergisi, protokol üyelerine anlatıldı. Askeri personelin özel eğitimleri ve kullanılan modern teknolojilerin vatandaşlara tanıtıldığı etkinlik, programın dikkat çeken bölümlerinden biri oldu.
19 Eylül Gaziler Günü programı, protokol üyeleri ve gazilerin birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.
Gözlem TV YouTube kanalımızdan canlı olarak izleyebilirsiniz.



