Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›SARAY
SARAY

3 Aydır İncelenmemiş!

Marmara Denizi’nde Eylül ayında meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde zarar gören Saray 75. Yıl İlkokulu hâlâ incelenmedi.

Yayınlama: 17.12.2019 - 11:44 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Marmara Denizi’nde eylül ayında meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde zarar gören Saray 75. Yıl İlkokulunda henüz tahkikat bile yapılmadığı ortaya çıktı. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, binanın akıbetinin dahi belirlenmemesine tepki gösterdi. Eylül’de ki depremin bir uyarı olarak kabul edilmesi gerektiğini belirten Yüceer, kamuya ve özele ait tüm okul binalarının depreme dayanıklılık yönünden incelenmesi gerektiğini söyledi.

BAKANLIĞA GÖRE MAĞDURİYET YAŞANMAMIŞ

Candan Yüceer’in soru önergesine verilen yanıtta, depremde 7 okulda hasar tespit edildiği ve bu okulların tedbiren boşaltıldığı ifade edildi. Hem nakledilen öğrencilerin hem de nakledildikleri okulların öğrencilerinin mağdur olduğu bilinmesine rağmen bakanlık yanıtında, “öğrencilerin eğitim-öğretimlerine sorunsuz olarak devam etmelerinin sağlandığı” belirtildi.

3 AYDA GEREKLİ TESTLER YAPILMAMIŞ

Bakanlığın yanıtında, okulların mevcut deprem tahkiklerinin analiz işlemleri ve güçlendirme çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağı bildirildi. Ancak konuyu araştıran CHP’li Yüceer, Saray’da hasar nedeniyle boşaltılan 75. Yıl İlkokulu binasında henüz tahkikat bile yapılmadığını tespit etti. Tahkikat ödeneğinin bakanlıkça yeni karşılandığını aktaran Yüceer, “Depremin üzerinden neredeyse 3 ay geçti. Ama binanın akıbetini belirleyecek testler için henüz ihaleye bile çıkılmamış. Yani çocuklarımız için bu eğitim-öğretim yılı kayıp bir yıl mı olacak?” diye sordu. Testlerin sonucuna göre okulun akıbetinin belli olacağına dikkat çeken Yüceer, velilerin ve Tekirdağ kamuoyunun konuyla ilgili şeffaf bir biçimde bilgilendirilmesini istedi.

SON İNCELEME 2013 YILINDA YAPILMIŞ

Milli Eğitim Bakanlığı, CHP’li Yüceer’in okulların deprem testlerinin yapılıp yapılmadığı yönündeki sorusuna da cevap verdi. Yanıtta, Tekirdağ ve ilçelerinde 2007 yılından önce yapılan 232 okul binası ve eklentilerinin deprem tahkikinin 2013 yılında yapıldığı belirtildi. Bakanlık, 2007 yılından sonra yapılmış özel ve kamuya ait okul binalarının “Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkındaki Yönetmeliğe” göre yapıldığını, bu nedenle depreme dayanıklılık için ayrı bir belge istenmediğini ifade etti.

# 3 # Aydır # İncelenmemiş!
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

HAYAT KOŞTURMACADAN İBARET DEĞİL: BİRAZ DA DURUP YAŞAMAK GEREK!

ÇOCUK İŞÇİLER  

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE