Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa SARAY
SARAY

4 Ağaç Kesilmekten Kurtarıldı

4 Ağaç Kesilmekten Kurtarıldı

Yayınlama: 04.12.2018 - 16:43 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Çecre duyarlılığı ve bu alandaki projeleri ile adından sıkça söz ettiren Güngörmez İlkokulu/Ortaokulu topladıkları atık kağıtlar ile 4 ağacı kesilmekten kurtardı.  Sıfır Atık Projesi kapsamında okulda toplanan 500 kilogram kağıt atık teslim edildi. Okul yönetimince yapılan açıklamada duyarlılıkları için öğrencilere ve velilere teşekkür edildi.

GERİ DÖNÜŞÜM NEDİR?

Geri dönüşüm, genel hatları ile yeniden değerlendirme imkanı olan atıkların çeşitli fiziksel ve kimyasal işlemlerden geçirilerek tekrar üretim safhasına dahil edilmesidir. Kağıt ve cam üretiminin her aşamasında doğal kaynaklardan yararlanılıyor. Ancak, doğal kaynaklar, sonsuz değil. Bu nedenle, kaynak israfını önlemek amacıyla üretim sonrası oluşan atıklar, geri dönüşüm yoluyla yeniden kaynak haline getiriliyor.

GERİ DÖNÜŞÜM NEDEN GEREKLİDİR?

Lüzumsuz kaynak kullanılmasını engellemek ve atığın kaynağında ayrıştırılması,  beraberinde çöp yığınlarından kurtulmayı getirir. Demir, çelik, bakır, elektronik atıklar, kağıt,  plastik, cam gibi maddelerin geri dönüşüm yoluyla kazanılması, tabii kaynakların korunmasına yardım eder. Bu durum, çeşitli ülkelerden ithal edilen hurda malzemelerine ödenen döviz miktarını düşürerek ekonomiye katkı sağlar. Geri dönüşüm, doğanın korunması için son derece önemli bir unsurdur. Atık durumda bulunan kağıdın, geri dönüşüm yoluyla kağıt sanayisine kazandırılması, hava kirliliğini % 74 ile % 94 arasında değişen oranlarla, su kirliliğini % 35, su kullanımını % 45 oranında azaltmaktadır. 1 ton atık kağıdın üretime katılması ile 8 ağaç kesilmekten kurtulur.

 

# 4 # Ağaç # Kesilmekten # Kurtarıldı
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE