Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›ULUSAL
ULUSAL

AVRASYA TÜNELİ’NİN ÇIKIŞINDAKİ TRAFİĞE ÇARE İBB’DEN

AVRASYA TÜNELİ’NİN ÇIKIŞINDAKİ TRAFİĞE ÇARE İBB’DEN

Yayınlama: 09.07.2021 - 18:25 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

İBB, sürücülerin 2016 yılından bu yana çözüm istedikleri Avrasya Tüneli Avrupa Çıkışı’ndaki trafik sorununu giderdi. Bu amaçla tünelin Avrupa çıkışına bir bağlantı yolu yapıldı. Projenin gerçekleştirilmesi için 3 bin 250 ton asfalt döküldü. Yaklaşık 300 metretüllük bir yağmursuyu ve 900 metretüllük bir oto-korkuluk imalatı yapıldı.

İstanbul’da 2016’dan bu yana milyonlarca sürücünün kullandığı Avrasya Tüneli’nin Avrupa çıkışındaki trafik sıkışıklığı giderildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), o yolda yaptığı geometrik düzenlemeyle trafiğe bir düzen getirdi. Sürücülerin, yıllardır yetkililerden talep ettiği çözüm sağlanmış oldu. 

ÇÖZÜM BAĞLANTI YOLUYLA SAĞLANDI
İBB Avrupa Yakası Yol Bakım Müdürlüğü, yapılan incelemeler sonucunda tünelin Avrupa çıkışında bağlantı yolu eksikliği olduğunu saptadı. Aksaray ve Sirkeci’den gelen yol, Avrasya Çıkış Tüneli’ne yapılan bağlantı kolu ile Bakırköy-Florya istikameti ile birleştirildi. İnşa edilen transit yol ile Samatya’daki trafik sıkışıklığının giderilmesi amaçlandı. 

3 BİN 250 TON ASFALT DÖKÜLDÜ
Yapılan geometrik düzenlemeyle tünelin Avrasya çıkışına bağlantı kolu yapıldı. Projenin gerçekleştirilmesi için 3 bin 250 ton asfalt döküldü. Yaklaşık 300 metretüllük bir yağmursuyu ve 900 metretüllük bir oto-korkuluk imalatı yapıldı. 

SAMATYA KİLİT OLMAKTAN KURTULACAK
Bilindiği üzere Avrasya Tüneli inşa edilirken Sirkeci ve Aksaray’dan gelen trafiğin bağlantısı, Samatya Alt Geçidi’nde yapılıyordu. Bu durum, Samatya’da trafik yoğunluğunu arttırıyordu. Bu güzergâhta meydana gelen yoğunlaşma ise Yenikapı’ya kadar araç trafiğinin tıkanmasına neden oluyordu. 

HEM ÇEVRE HEM EKONOMİ
Bağlantı yolunun hizmete alınması, sadece sürücülerin trafikte kaldıkları ortalama sürenin düşmesine neden olmayacak. Aynı zamanda araçların daha az yakıt tüketimini ve havaya salınan kirli gazların azalmasına da neden olacak. Çevre ve ekonomiye katkı sağlayacak. Bu güzergâhı kullanan sürücülerin trafik stresi belli oranda hafifleyecek. Ayrıca trafikten kaynaklanan gürültü kirliliği de bu güzergâh boyunca düşme gösterecek. 

 

 

# AVRASYA # TÜNELİ’NİN # ÇIKIŞINDAKİ # Trafiğe # ÇARE # İBB’DEN
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

HAYAT KOŞTURMACADAN İBARET DEĞİL: BİRAZ DA DURUP YAŞAMAK GEREK!

ÇOCUK İŞÇİLER  

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE