Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa TEKİRDAĞ
TEKİRDAĞ

Büyükşehirden ‘Tekirdağ Et’ Projesi

Büyükşehirden ‘Tekirdağ Et’ Projesi

Yayınlama: 02.08.2019 - 17:40 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Tarım ve hayvancılığa en fazla destek veren belediyelerin başında gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, hayata geçireceği “Tekirdağ Et” projesi ile kent genelinde Sözleşmeli Besicilik yaptıracak. Proje ile Trakya Bölgesi genelinde vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi güvencesiyle kaliteli, güvenilir ve ucuz et tüketme imkanı bulacak.

Hem hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlara, hem de tüketiciye kazandıracak olan proje hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Büyükşehir Belediyesi Şirketleri Genel Müdürü Ali Osman Yaşar, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Komisyonda bulunan Meclis Üyeleri ve Birlik Yem Fabrikası Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

VATANDAŞLAR TBB GÜVENCESİYLE UCUZ VE KALİTELİ ET TÜKETECEK

Tekirdağ Et projesi kapsamında uygulanacak olan Sözleşmeli Besicilik projesinden il genelinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar ile baklagil ve yem bitkisi üreten çiftçiler de faydalanabilecek. Sözleşmeli Besicilik yapacak olan vatandaşların, besi süresince en büyük işletme gideri olan sanayi yemi ile kaba yem ihtiyacını, istenmesi halinde Birlik Yem Fabrikası tarafından karşılanacaktır. Böylelikle bölgedeki kaliteli kaba yem üretimi de geliştirilmiş olacak. Besi süresi sonunda üreticilerden alınacak olan hayvanlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından Malkara ilçesinde inşa edilen ve Trakya’nın en büyük, Türkiye’nin ikinci en büyük et kombina merkezi olan Malkara Et Kombina Tesisinde hijyenik ve güvenilir koşullarda işlenerek Trakya genelinde ve İstanbul’un belli yerlerinde açılacak et marketler ile vatandaşlara doğrudan sunulacak. Proje ile vatandaşlar ucuz et tüketme imkânı bulmuş olacak, besicilik yapan vatandaşlar da hayvanlarını Büyükşehir Belediyesi sayesinde ederinde fiyatlarla kazanca dönüştürme imkanı bulacak.

Proje kapsamında düzenlenen değerlendirme toplantısında, Tekirdağ Et ve Sözleşmeli Besicilik projeleri ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Şirketleri Genel Müdürü Ali Osman Yaşar ve Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan birer sunum gerçekleştirdi. Toplantı, yapılan değerlendirmeler ve görüş alışverişlerinin ardından sona erdi.  

# BÜYÜKŞEHİR’DEN # Tekirdağ # Et # Projesi
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE