Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›TEKİRDAĞ
TEKİRDAĞ

BÜYÜKŞEHİR’DEN YARDIMA TAM BAĞIMLI YAKINI OLAN AİLELERE 10 BİN TL DESTEK

BÜYÜKŞEHİR’DEN YARDIMA TAM BAĞIMLI YAKINI OLAN AİLELERE 10 BİN TL DESTEK

Yayınlama: 14.05.2026 - 11:15 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Tekin Sönmez
Paylaş:

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, hanesinde tam bağımlı özel gereksinimli birey bulunan ailelere tek seferlik 10 bin TL nakdi yardım yapılacağını duyurdu.

Büyükşehir Belediyesi, tam bağımlı bireylerin bakımını büyük bir özveriyle üstlenen ailelerin ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla yeni bir destek paketi başlattı. "Tam Bağımlı Birey Bulunan Hanelere Yönelik Tek Seferlik Nakdi Yardım" projesi ile sevgi ve sabırla emek veren vatandaşların yanında olunması hedefleniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI VE AYRINTILAR

Söz konusu destekten yararlanabilmek için Tekirdağ il sınırları içerisinde ikamet etmek ve hane içinde bakımı sağlanan birey için resmi sağlık kuruluşundan alınmış geçerli bir sağlık raporuna sahip olmak gerekiyor. Yüklenecek raporun "Tam Bağımlı Engelli Sağlık Kurulu Raporu" olması veya içerisinde "çok ileri düzeyde, belirgin veya özel koşul gereksinimi vardır" tanısını barındırması şartı aranıyor.

Yeme, içme ve giyinme gibi temel ihtiyaçlarını bir başkasının yardımı olmadan karşılayamayan vatandaşların hanelerine yönelik bu ödeme, başvuru sahibine ait bir banka hesabı üzerinden tek seferlik bir sosyal destek olarak yatırılacak. Aynı hanede birden fazla tam bağımlı birey bulunması durumunda her birey için ayrı sekme doldurulması gerekirken, ödemeler bizzat başvuru yapan kişiye iletilecek.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NEREDEN YAPILACAK?

12 Mayıs 2026 tarihinde başlayan başvuru süreci, 31 Mayıs 2026 tarihine kadar devam edecek. Eksik veya okunaksız belge yükleyenlerin başvurularının değerlendirmeye alınmayacağı süreçte, kriterleri karşılayan aileler başvurularını belediyenin resmi internet adresi olan www.tekirdag.bel.tr/basvuru_formu/82 üzerinden online olarak kolayca gerçekleştirebilecekler.

 

Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

HAYAT KOŞTURMACADAN İBARET DEĞİL: BİRAZ DA DURUP YAŞAMAK GEREK!

ÇOCUK İŞÇİLER  

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE