Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa SARAY
SARAY

Büyükyoncalı’da Çibörek Şenliği coşkusu

Büyükyoncalı’da Çibörek Şenliği coşkusu

Yayınlama: 08.07.2024 - 10:24 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Geleneksel lezzetlere sahip çıkan Saray Belediyesi, Büyükyoncalı Bozaba Mesire Alanı’nda 6 Temmuz Cumartesi günü 1. Çibörek Şenliği’ni gerçekleştirdi.

SARAY BELEDİYESİ’NDEN ÇİBÖREK ŞENLİĞİ
Saray Belediyesi, Büyükyoncalılı kadınlar ve hayırseverlerin destekleriyle Büyükyoncalı Bozaba Mesire Alanı’nda 6 Temmuz Cumartesi günü 1. Çibörek Şenliği’ni gerçekleştirdi. Çibörek Şenliği’ne Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, CHP Saray İlçe Başkanı Erol Gürler, CHP Ergene İlçe Başkanı Ramadan Duran, CHP Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Tural, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan şunları ifade etti:
“Büyükyoncalılı kadınlarımız, Belediyemiz ve hayırseverlerimizin destekleriyle Bozaba’da bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Çibörek Şenliğine hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.  Çibörek Şenliğimiz Büyükyoncalı’mıza, Saray’ımıza hayırlı uğurlu olsun.

BAŞKAN TAŞYASAN: “KADINLARIMIZIN HER ZAMAN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”
Anneannelerimizin, babaannelerimizin yaptığı geleneksel lezzetimiz çibörek. Kırım Tatarlarına ait geleneksel bir yemeğimiz. Kıyma, soğan ve baharat karışımının açılan yufkaya konulup yağda kızartılmasıyla hazırlanan çibörek, özgün tadıyla damakları şenlendiriyor. Bugün de Büyükyoncalılı ablalarımız, annelerimiz çiböreği sizlerin damak zevkine sunuyor. Hepinizi tek tek tebrik ediyorum. Kadın elinin değdiği her şey güzel olur.

Bildiğiniz gibi bugünkü ekonomik koşullarda tek kişinin çalışmasıyla ev geçindirmek zor. kadınlarımız bugün stantlarda sattıkları çiböreklerle ev ekonomisine katkı sunacak. Ben herkese bol, bereketli kazançlar diliyorum. Kadın emeği bizim için çok değerli. Saray Belediyesi olarak bizler de Çibörek Şenliğimizi geleneksel hale getirerek kadınlarımızın her zaman destekçisi olacağız.

BAŞKAN TAŞYASAN TEŞEKKÜR ETTİ
Bugün çocuklarımızı da unutmadık. Çocuklarımız da gönüllerince eğlensin, güzel bir gün geçirsin istedik. Büyükyoncalılı hemşehrilerimiz de bizden desteklerini esirgemedi. Çocuklarımıza uçurtmalarını hediye eden Cem Otomotiv Mustafa Algur’a, KS Games Asım Mandacı’ya çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle birlik ve beraberlik içerisinde nice şenliklerde buluşmak dileğiyle hepinize iyi eğlenceler diliyorum. İyi ki varsınız iyi buradasınız.”

BAŞKAN TAŞYASAN STANTLARI DOLAŞTI
Konuşmaların ardından Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, stantları dolaşarak emekçi kadınlara kolaylıklar diledi. Şenliğe katılan vatandaşlarla yakından ilgilenen Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Şenliğe katılan çocuklara Saray Belediyesi tarafından limonata, patlamış mısır ve balon ikram edilirken, Cem Otomotiv ve KS Games tarafından çocuklara uçurtma armağan edildi.

 

 

 

# Büyükyoncalı’da # Çibörek # Şenliği # Coşkusu
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE