Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa ULUSAL
ULUSAL

CEM AVŞAR, HATAY’DAN DEPREMZEDELER İÇİN SESLENDİ: “Hâlâ çadırda yaşayan vatandaşlarımız var; eğitimde, sağlıkta sorunlar devam ediyor”

“Hâlâ çadırda yaşayan vatandaşlarımız var; eğitimde, sağlıkta sorunlar devam ediyor” Hatay’dan bir video yayınlayan DEVA Partili Milletvekili Cem Avşar, şehirdeki depremzedelerin eğitim, sağlık ve barınma gibi konularda yaşadığı mağduriyetleri gündeme getirdi. Avşar, “Vatandaşlarımızın insanca yaşaması ve depremin yarattığı yıkımın ardından Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için gerekli mücadeleyi vereceğiz” dedi.

Yayınlama: 24.10.2023 - 13:08 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

DEVA Partisi’nin “Cumhuriyetin 100. yılı” programı kapsamında Genel Başkan Ali Babacan ile 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen illerden olan Hatay’a giden heyette bulunan DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar, depremin üzerinden 9 aydan fazla süre geçmesine rağmen halen devam eden aksaklıkları ve depremzedelerin yaşadıkları zorlukla yayınladığı video ile gündeme getirdi.

Avşar, şöyle konuştu:

‘Hatay, deprem sonrasında oluşan kalabalığın yerini bugün yalnızlığa bırakmış’

“6 Şubat’ta depreme en fazla kayıp verdiğimiz illerin başında gelen Hatay’dayız. Hatay, deprem sonrasında oluşan kalabalığın yerini bugün yalnızlığa bırakmış durumda.”

‘Hâlâ çadırda yaşamaya çalışan insanlar, okula gidemeyen çocuklar, sağlık hizmeti alamayan hastalar var’

“Burada hâlâ çadırda yaşamaya çalışan insanlar, okula gidemeyen çocuklar, sağlık hizmeti alamayan hastalar var. Konut yapımı bir sorun, vatandaşların yapılan konutlara verecek parası olmaması başka bir sorun. Hasarlı yapıların yıkım çalışması hala devam etmekte ve bu, beraberinde birçok sorun yaratıyor.”

‘Meclis komisyonuna gelecek deprem yasasında bu sorunlar ne kadar var göreceğiz’

“Esnafa, çiftçiye uygulanan destek yeterli değil. Vatandaşın ödemelerinin ertelenmesi ve faiz işletilmemesi gerekiyor. Meclis komisyonuna gelecek deprem yasasında bu sorunlar ne kadar var göreceğiz. Vatandaşlarımızın insanca yaşaması ve depremin yarattığı yıkımın ardından Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için gerekli mücadeleyi vereceğiz.”

 

# Cem # AVŞAR # HATAY’DAN # depremzedeler # İçin # SESLENDİ” # hâlâ # ÇADIRDA # yaşayan # VATANDAŞLARIMIZ # Var # Eğitimde # Sağlıkta # Sorunlar # Devam # Ediyor!”
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE