Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›SARAY
SARAY

CHP’li Yontar: “Açıklanan Asgari Ücret Fakirliğin de Altında”

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, 28 bin 75 TL olarak açıklanan asgari ücreti sert sözlerle eleştirerek, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Yontar, vatandaşları 10 Ocak’ta Ankara’da yapılacak mitinge katılarak haklarını aramaya davet etti.

Yayınlama: 26.12.2025 - 09:35 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde düzenlenen Türkan Bebek Anıtı açılışına katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi ve CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, 2026 yılı için 28 bin 75 TL olarak açıklanan asgari ücrete tepki gösterdi. Yontar, açıklanan rakamın çalışanların geçimini sağlamaktan uzak olduğunu belirterek hükümeti eleştirdi.

Vatandaşlara hak arama çağrısında bulunan Yontar, 10 Ocak’ta Ankara’da gerçekleştirilecek mitinge tüm Tekirdağlıları davet etti. Asgari ücretlilerin ve emeklilerin daha güçlü bir şekilde seslerini yükseltmeleri gerektiğini vurgulayan Yontar, “Haklarımızı hep beraber aramamız gerekiyor. Ararsak alabiliriz, susarsak sadece ezilen oluruz” dedi.

Açıklanan asgari ücretin fakirliğin de altında olduğunu ifade eden Yontar, “En azından geçim standardını karşılayacak 39 bin TL’lik bir ücret talep ettik. Ancak verilen rakam, fakirliğin bile altında. Bunun bir isyan değil, hakkını isteme meselesi olarak görülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında mitinglerin önemine de değinen Yontar, özellikle asgari ücretliler ve emekliler başta olmak üzere tüm vatandaşları Ankara’daki mitinge katılarak taleplerini dile getirmeye çağırdı.

# Tekirdağ # Saray
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

HAYAT KOŞTURMACADAN İBARET DEĞİL: BİRAZ DA DURUP YAŞAMAK GEREK!

ÇOCUK İŞÇİLER  

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE