Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa SARAY
SARAY

ÇİFTÇİLERE GELİRLERİNİN ARTIRILMASI AMACIYLA 56 BİN ADA ÇAYI FİDESİ DAĞITILDI

ÇİFTÇİLERE GELİRLERİNİN ARTIRILMASI AMACIYLA 56 BİN ADA ÇAYI FİDESİ DAĞITILDI

Yayınlama: 13.04.2021 - 12:24 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Tekirdağ'da kırsalda çiftçilerin gelirinin artırılması amacıyla başlatılan "Anadolu Ada Çayı Üretim Projesi" kapsamında çiftçilere 56 bin ada çayı fidesi verildi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ), İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Süleymanpaşa Belediyesinin yürüttüğü projede Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma ve Üretim Birimi'nde (ZİRAATBİYOTEK) 56 bin ada çayı fidesi üretildi.

Naip Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Abdurrahman Erdoğan ile ZİRAATBİYOTEK Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Sefer Demirbaş projeyle ilgili sunum yaptı.

Sunumun ardından tarıma elverişli alanlardan gelir elde edilmesi, toprağın verimliliği ve kırsal alanda çiftçilerin gelirlerini artırmaları amacıyla üretilen fideler çiftçilere dağıtıldı.

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, dağıtım töreninde yaptığı açıklamada, projenin kentteki çiftçiler için çok faydalı olacağını söyledi.

Şahin, ada çayının pazar sıkıntısı yaşamayan, kar oranı yüksek bir ürün olduğunu ve bu ürünün bölge çiftçisine güzel gelir sağlayacağını ifade etti.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen Arat da dağıtılan fidelerle tarıma elverişsiz arazilerin verimli hale geleceğini dile getirdi.

ZİRAATBİYOTEK biriminde yetiştirilen ürünleri çiftçiyle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirten Arat, "Burada seralarda fide yetiştirme uygulamaları yapılıyor. Zaman zaman çiftçilere de eğitimler veriliyor. 56 bin ada çayı fidesi çiftçilere dağıtılıyor. Bu, çiftçiye faydalı bir hizmet olduğu için önemliydi. Bu tür çalışmaları devam ettirmeyi düşünüyoruz. Farklı bitki çeşitlerinin üretimini de yapıyoruz." dedi.

Demirbaş ise yeni bitkileri çiftçilerle buluşturmaya devam edeceklerini belirterek, "Ada çayı tarıma elverişsiz arazilerde çiftçilere katma değer sağlıyor. Aralık ayında başladığımız üretim süreci tamamlandı artık ürünlerin tarlaya ekimleri olacak." diye konuştu.

Programa Vali Yardımcısı Murat Eren, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker ve çiftçiler katıldı.

# Çiftçilere # GELİRLERİNİN # ARTIRILMASI # Amacıyla # 56 # Bin # ADA # çayı # FİDESİ # Dağıtıldı
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE