Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa TEKİRDAĞ
TEKİRDAĞ

ÇİN'E BAKIR YERİNE KALDIRIM TAŞI GÖNDERMİŞLERDİ; 11 KİŞİ TUTUKLAMA TALEBİYLE YENİDEN MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

ÇİN'E BAKIR YERİNE KALDIRIM TAŞI GÖNDERMİŞLERDİ; 11 KİŞİ TUTUKLAMA TALEBİYLE YENİDEN MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Yayınlama: 13.03.2021 - 10:38 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

İsviçre merkezli bir firmanın, Türk şirketiyle anlaşarak İstanbul üzerinden Çin'e göndermek istediği 36 milyon dolarlık bakır külçeleri kaldırım taşıyla değiştiren dolandırıcılık şebekesi çökertilmiş, 13 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 11'ine ev hapsi verilmiş, 2 kişiye de adli kontrol hükümleri uygulanmıştı. Cumhuriyet savcısı'nın itirazı sonucu 11 kişi hakkında tutuklama talebiyle yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Dün bulundukları adreslerde gözaltına alınan 11 kişi, adli makamlara sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, Türkiye’de faaliyet gösteren bir şirket 20.06.2020 tarihinde Çin'de fabrikası olan İsviçre'deki bir şirket ile külçe halinde 10 bin ton saf bakır ihracatı konusunda 36 milyon dolar karşılığında anlaştı. İki firma, bahse konu malzemenin Ambarlı Limanından Çin'in Lianyungang kentindeki limana gönderilmesi yönünde mutabık kaldı. Bu esnada anlaşma bedeli olan 36 milyon doların banka yoluyla Türkiye'deki şirkete yapılması istendi. Çin'deki limana malzemelerin sevkiyatı yapıldı ancak gemilerden bakır yerine, hiçbir maddi değeri bulunmayan bakıra boyanmış kaldırım taşı gönderildiği ortaya çıktı. Satışı yapan ve malzeme transferine aracılık eden iki şirket hakkında şikayette bulunulması üzerine harekete geçen İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, bunun örgütlü ve hiyerarşik bir yapı içerisinde gerçekleştirildiğini ortaya çıkardı. Çalışmalar kapsamında, 13 kişinin kimliği tespit edilerek haklarında yetkili mahkemeden "Yurt Dışına Çıkış Yasağı" yasağı konuldu. Mali Şube ekipleri, çalışmalarının devamında, dün saat 06.30 sıralarında İstanbul ve Tekirdağ illerinde bulunan 4 şirket ve 15 adrese gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda da S.Ç. (36),H.K. (38),D.Ç. (37),S.Ç. (41),F.U. (43),T.G. (53),U.Ç. (36),M.K. (35),R.Ö. (52),O.M. (27) ve S.U. (38) ile S.Ç. (38) ve B.Y. (31) isimli kadınlar yakalanarak gözaltına alındı. Adli makamlara sevk edilen şüpheli kişilerden 11'i ev hapsi şartıyla olmak üzere 13'ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmıştı. Yine dolandırıcılık konusuyla bağlantısı olduğu tespit edilen 1 şüpheli 11.03.2021 tarihinde yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Cumhuriyet Savcılığı'nın itirazı sonucu haklarında tutuklama talebiyle yeniden yakalama kararı çıkartılan 11 kişi dün bulundukları adreste yakalanarak yeniden adli makamlara sevk edildi.

 

# ÇİN\'E # BAKIR # Yerine # Kaldırım # TAŞI # GÖNDERMİŞLERDİ; # 11 # kişi # tutuklama # TALEBİYLE # yeniden # MAHKEMEYE # Sevk # Edildi
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE