Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa ULUSAL
ULUSAL

Çömlekköy Barajı, 2022 yılı yatırım programında

Çömlekköy Barajı, 2022 yılı yatırım programında

Yayınlama: 18.01.2022 - 09:31 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk:
"Sulu tarıma geçmek iki ürün alabilmeyi sağlar"

Edirneli üreticilerin "40 yıllık hayali" olan, 56 bin 500 dönüm araziyi suyla buluşturacak Çömlekköy Barajı'nın 2022 yılı yatırım programına alınması çiftçileri sevindirdi.

Çeltik, ayçiçeği ve buğday üretiminde ağırlığı olan Edirne'de, 11 köyün yararlanacağı Çömlekköy Barajı ve Sulaması Projesi'yle sulu tarımın daha geniş alana yayılması hedefleniyor.

Edirne merkez ve Lalapaşa ilçesine bağlı köylerin faydalanacağı barajın yatırım projesine alınması üreticileri memnun etti.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AA muhabirine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla projenin yatırım programına alındığını anlattı.

Binlerce dönüm tarım arazisinin sulu tarıma açılacağını vurgulayan İba, projenin bölge üreticilerine hayırlı olmasını diledi.

Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye teşekkür eden İba, "Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüzün yürüteceği proje ile 56 bin 500 dönüm toprağımız suyla buluşacak ve Edirne'mizin toprağının bereketi, suyun verdiği canla can bulacak." dedi.

"BÖLGEMİZE ÖNEMLİ BİR KATMA DEĞER SAĞLAYACAK"

Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk de barajın yapılmasıyla sulama kapasitesinin artacağını belirterek, "Bu baraj 40 yıllık bir hayal. Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı'yla bizim hayalimiz. 11 köyün faydalanacağı ve yaklaşık 60 bin dönüm araziyi sulayacak bu proje için 3 yıl önce bir kez daha girişimde bulunmuştuk. AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba'nın da çabalarıyla proje yatırım programına alındı. Süreç çok yeni, takip ediyoruz. İnşallah bu hayali gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Öztürk, küresel iklim kriziyle artan kuraklığın sonuçlarıyla suyun değerinin ortaya çıktığını belirterek, "İklim krizinin etkileri Edirne'de de hissedilmeye başlandı. Su ve sulu tarım büyük önem arz ediyor. Ayçiçeği ve benzeri birçok önemli ürün kuraklıktan etkileniyor. Sulu tarıma geçmek iki ürün alabilmeyi sağlar. Bölgemize önemli bir katma değer sağlayacak. Bu baraj kent ikliminin olumlu yönde değişmesine dahi katkı verir." diye konuştu.

Öztürk, barajın tamamlanmasıyla kurak yıllarda çeltik tarlalarında yaşanan su sıkıntılarının da önüne geçileceğini sözlerine ekledi.

"SU OLUNCA TARIM ÇOK DAHA VERİMLİ OLUR"

Çömlekköylü üreticilerden Arif Öz ise barajın yatırım planına alınmasına çok sevindiklerini dile getirdi.

Barajın çok yönlü faydası olacağını anlatan Öz, "Su olunca tarım çok daha verimli olur. Ayçiçeği, mısır, yonca ve benzeri ürünleri sulama imkanımız olur. Bununla birlikte hayvancılık da gelişir. İki mahsul alma fırsatı yakalanmış olacak. Çevredeki tüm köyler faydalanmış olacak." dedi.

 

# Çömlekköy # Barajı # 2022 # Yılı # Yatırım # PROGRAMINDA
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE