Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa ÇORLU
ÇORLU

Çorlu'da "Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı" düzenlendi

Çorlu'da "Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı" düzenlendi

Yayınlama: 05.04.2022 - 13:51 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Çorlu ilçesinde "Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Kaymakamlıkça, Havuzlar Mahallesi'ndeki Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bağlı toplantı salonunda düzenlenen çalıştayda, alkol, uyuşturucu, kumar, tütün ve tütün mamulleri ile elektronik cihazlara olan bağımlılıkla mücadele konuları tartışıldı.

Çalıştayda konuşan Kaymakamı Cafer Sarılı, ilçede 2018 yılında göreve başladığını ve o dönemde durumun çok daha kötü olduğunu söyledi.

Aradan geçen 4 yılın sonunda artık ana caddelerde madde bağımlılarına rastlanmadığını anlatan Sarılı, bu durumun sevindirici olduğunu kaydetti.

Çorlu Devlet Hastanesi bünyesinde AMATEM'in bulunduğunu belirten Sarılı, "Bugün Çorlu'da yapılan en hayırlı ve güzel çalıştayı gerçekleştiriyoruz. Çok uzun zamandır ilçede bu konularla ilgili mücadele devam ediyor. Göreve geldiğimizde bağımlılık rakamları çok daha fazlaydı. Şimdi daha iyi. Bu başarı hepimizin." dedi.

Sarılı, AMATEM'de 2021 yılında 6 bin 597 kişinin ayakta, 590 kişinin de yatarak tedavi aldığını söyledi.

Bağımlı gençlerin aileleriyle görüşmeler yapıldığını anlatan Sarılı, "Bazen bizlere uyuşturucu bağımlısı olan gençlerin aileleri geliyor ve yere göğe sığdıramadıkları çocuklarının bu bataktan kurtarılması adına cezaevine bile atılmasını istiyor. Onları en güzel şekilde tedavi ve rehabilitasyona yönlendiriyoruz. Eğer riski yönetirsek, krizi yönetmeye ihtiyacımız kalmaz." diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan ise çalıştayın yapıldığı salona girince, bu işe herkesin ve bütün paydaşların hazır olduğunu gördüğünü söyledi.

Bu durumun kendisini inanılmaz mutlu ettiğini dile getiren Kalkan, şunları kaydetti:

"Bir konuda kendimizi sorumlu hissedersek, o konuda başarılı olmamız mümkün. Bağımlılık konusunda buradaki herkesin ve bütün paydaşlarımızın kararlı olduğunu gördüm. Bağımlılıkla mücadele konusunda, hangi değerlerimizi unuttuk ki bu bağımlılıklara yöneldik diye düşünmemiz gerek. Fırsat buldukça Çorlu'daki AMATEM'i ziyaret ediyor ve oradaki tedavi gören vatandaşlarımızla bir araya geliyorum. Onlarla konuşurken, bütün işimi bırakıp en önemli işin bu olduğunu düşünüyorum. Bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışma, hoşgörü ve beraberliğimizi arttırmamız lazım. Bunun yanında çevremizdekilerin takibini asla bırakmamamız gerekli."

 

# Çorlu\'da # "Bağımlılıkla # Mücadele # Çalıştayı" # Düzenlendi
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE