Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ݂ORLU
ÇORLU

Çorlu'da "Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı" düzenlendi

Çorlu'da "Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı" düzenlendi

Yayınlama: 05.04.2022 - 13:51 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Çorlu ilçesinde "Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Kaymakamlıkça, Havuzlar Mahallesi'ndeki Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bağlı toplantı salonunda düzenlenen çalıştayda, alkol, uyuşturucu, kumar, tütün ve tütün mamulleri ile elektronik cihazlara olan bağımlılıkla mücadele konuları tartışıldı.

Çalıştayda konuşan Kaymakamı Cafer Sarılı, ilçede 2018 yılında göreve başladığını ve o dönemde durumun çok daha kötü olduğunu söyledi.

Aradan geçen 4 yılın sonunda artık ana caddelerde madde bağımlılarına rastlanmadığını anlatan Sarılı, bu durumun sevindirici olduğunu kaydetti.

Çorlu Devlet Hastanesi bünyesinde AMATEM'in bulunduğunu belirten Sarılı, "Bugün Çorlu'da yapılan en hayırlı ve güzel çalıştayı gerçekleştiriyoruz. Çok uzun zamandır ilçede bu konularla ilgili mücadele devam ediyor. Göreve geldiğimizde bağımlılık rakamları çok daha fazlaydı. Şimdi daha iyi. Bu başarı hepimizin." dedi.

Sarılı, AMATEM'de 2021 yılında 6 bin 597 kişinin ayakta, 590 kişinin de yatarak tedavi aldığını söyledi.

Bağımlı gençlerin aileleriyle görüşmeler yapıldığını anlatan Sarılı, "Bazen bizlere uyuşturucu bağımlısı olan gençlerin aileleri geliyor ve yere göğe sığdıramadıkları çocuklarının bu bataktan kurtarılması adına cezaevine bile atılmasını istiyor. Onları en güzel şekilde tedavi ve rehabilitasyona yönlendiriyoruz. Eğer riski yönetirsek, krizi yönetmeye ihtiyacımız kalmaz." diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan ise çalıştayın yapıldığı salona girince, bu işe herkesin ve bütün paydaşların hazır olduğunu gördüğünü söyledi.

Bu durumun kendisini inanılmaz mutlu ettiğini dile getiren Kalkan, şunları kaydetti:

"Bir konuda kendimizi sorumlu hissedersek, o konuda başarılı olmamız mümkün. Bağımlılık konusunda buradaki herkesin ve bütün paydaşlarımızın kararlı olduğunu gördüm. Bağımlılıkla mücadele konusunda, hangi değerlerimizi unuttuk ki bu bağımlılıklara yöneldik diye düşünmemiz gerek. Fırsat buldukça Çorlu'daki AMATEM'i ziyaret ediyor ve oradaki tedavi gören vatandaşlarımızla bir araya geliyorum. Onlarla konuşurken, bütün işimi bırakıp en önemli işin bu olduğunu düşünüyorum. Bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışma, hoşgörü ve beraberliğimizi arttırmamız lazım. Bunun yanında çevremizdekilerin takibini asla bırakmamamız gerekli."

 

# Çorlu\'da # "Bağımlılıkla # Mücadele # Çalıştayı" # Düzenlendi
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

HAYAT KOŞTURMACADAN İBARET DEĞİL: BİRAZ DA DURUP YAŞAMAK GEREK!

ÇOCUK İŞÇİLER  

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE