Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ݂ORLU
ÇORLU

DAYANIŞMANIN YENİ ADRESİ, YENİÇİFTLİK TAZİYE EVİ

DAYANIŞMANIN YENİ ADRESİ, YENİÇİFTLİK TAZİYE EVİ

Yayınlama: 24.08.2026 - 14:13 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Tekin Sönmez
Paylaş:

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, “doğumdan ölüme insan odaklı belediyecilik” anlayışı doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Marmaraereğlisi’nin Yeniçiftlik Mahallesi’nde yapımı devam eden Taziye Evi Projesi’nde çalışmalar yaklaşık yüzde 70 oranında tamamlandı.

YENİÇİFTLİK’E MODERN VE İŞLEVSEL BİR ALAN

Yurttaşların yaşamın her anında yanında olmayı sürdüren Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği yatırımlara bir yenisini daha ekliyor. Yeniçiftlik Mahallesi’nde yapımı devam eden Taziye Evi, mahalle sakinlerinin acılarını paylaşabileceği, taziyelerini kabul edebileceği ve dini yükümlülüklerini yerine getirebileceği modern ve işlevsel bir alan olarak tasarlandı.

Yaklaşık 288 metrekarelik toplam yapı alanına sahip olan Taziye Evi, tek katlı olarak inşa ediliyor. Projede kadın ve erkek vatandaşların kullanımına yönelik ayrı bölümler bulunuyor. Her iki bölümde 61,50 metrekarelik taziye odası ile 8,9 metrekarelik mescitlerin yanı sıra abdesthane ve WC alanları yer alıyor. Ortak kullanım alanında ise 12,80 metrekarelik mutfak ve teknik hacimler bulunuyor.

ÇALIŞMALAR YÜZDE 70 SEVİYESİNE ULAŞTI

Yeniçiftlik Mahallesi’nde devam eden Taziye Evi Projesi’nde fiziki gerçekleşme oranı yüzde 70’e ulaştı. Tamamlandığında mahalle sakinlerinin taziye ve başsağlığı buluşmalarına ev sahipliği yapacak merkez, aynı zamanda yurttaşların zor günlerinde bir araya gelerek dayanışma ve paylaşma duygusunu güçlendirebilecekleri bir alan sunacak.

Büyükşehir Belediyesi, yurttaşların yaşamın her dönemindeki ihtiyaçlarına yanıt veren sosyal belediyecilik çalışmalarını sürdürüyor. Taziye Evi Projesi de bu anlayış doğrultusunda, yurttaşların zor günlerinde yanında olmayı ve dayanışma duygusunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

 

Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

HAYAT KOŞTURMACADAN İBARET DEĞİL: BİRAZ DA DURUP YAŞAMAK GEREK!

ÇOCUK İŞÇİLER  

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE