Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa TEKİRDAĞ
TEKİRDAĞ

Düzensiz Göçle Mücadele Toplantısı Yapıldı

Düzensiz Göçle Mücadele Toplantısı Yapıldı

Yayınlama: 13.12.2018 - 18:04 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Ülkede yakalanan düzensiz göçte son yıllarda artış meydana gelmesi sebebiyle Trakya bölgesindeki düzensiz göç hareketliliğini engellemek, izlenecek yol haritasını belirlemek ve gerekli tedbirleri almak maksadıyla Koordinatör Edirne Valisi Ekrem Canalp’ın başkanlığında Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen toplantıya Vali Aziz Yıldırım, Edirne Valisi Ekrem Canalp,  Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz'ün yanı sıra Tekirdağ, Kırklareli, Edirne İlinde görev yapan Askeri Birlik Komutanları,  Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürleri, İl Jandarma Komutanları, İl Göç Müdürleri, İl Sağlık Müdürleri, İl Afet Acil Durum Müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Aziz Yıldırım, "Göç, modern dünyanın yaşadığı problemlerin en büyüklerinin başında geliyor. Tabii ki göç etmek isteyen insanlar bunu çok da memnun olarak yapmıyorlar. Daha güzel bir hayat, daha güzel bir gelecek, çocuklar için daha güzel yarınlar umuduyla yapıyorlar. Hepimizin bildiği gibi bunların bu umutları, bu çabaları bir kısmı ne yazık ki denizlerimizde, göç yollarında heba oluyor, boşa çıkıyor. İnsanlar yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, büyüğüyle sonuca erişemeden yollarda kalıyor. Ülkemiz, Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, bu konuda dünyaya örnek olacak büyük bir fedakârlıkla çaba sarf etmekte. Bizim insanımız dışarıdan gelen yabancıların göçmen diyebileceğimiz ya da düzensiz göçe konu olan insanları bağrına basıyorlar. Ekmekleri paylaşıyorlar, sularını paylaşıyorlar, hatta bazen evlerini paylaşıyorlar. Tam bir yardımseverlik tam bir hamiyetperverlik, tam bir misafirperverlik göstergesi ortaya koyuyorlar. Herkes tarafından takdirle karşılanıyor, ancak dünyanın diğer ülkeleri Avrupa’nın gelişmiş ülkeleri, hatta gayrisafi milli hasılası bizden çok daha yüksek olan ülkeler bunu sadece takdirle karşılıyorlar ve verdikleri sözde çok da durmadıklarını görüyoruz. Bizler, bizim ülkemize gelmek isteyenlere kucak açıyoruz, onların eğitimleri ile sağlıklarıyla da ilgileniyoruz, karınlarını doyuruyoruz, üstlerini başlarını giydiriyoruz, hatta barındırıyoruz. Kendi ülkelerine gidebilmek için arzu edenleri kendi ülkelerine de gönderiyoruz gönderme gayreti içerisinde de oluyoruz. Bizim ülkemize kalmak isteyenler de bir şekilde kalıyorlar" dedi.

"BÜTÜN İŞLEMLER HIZLANDIRILACAK"

Trakya'nın düzensiz göçten çok etkilendiğini de aktaran Vali Yıldırım, "Trakya'da bulunan 3 il özellikle Edirne, Kırklareli, Tekirdağ hatta Çanakkale'yi de sayabiliriz. Düzensiz göçmen konusunda en çok etkilenen illerden 3'ü bunları gördüğümüzde birtakım tedbirlerin alınması, 3 il içerisinde görev yapan gerek askeri teşkilatlarımız, gerek sivil teşkilatlarımız, emniyetimiz, jandarmamız, Mülki İdaremiz bir koordinasyonun gerekli olduğu zarureti tartışılmaz. Bugün ilk defa böyle bir toplantı yapıyoruz. Ne için ilk defa diyeceksiniz? Bu bölgede 3 il arasında Edirne Valimiz Ekrem Bey bu konuda Koordinatör Vali olarak görevlendirildi. İlk toplantıyı Tekirdağ'da yapıyoruz. İnşallah bu toplantıların devamı gelecektir. Herhangi bir problem ve sorun olduğunda kiminle irtibata geçeceklerini daha önceden bilecekler ve çok daha hızlı bir şekilde yapılması gereken bütün iş ve işlemler yapılacaktır" diye konuştu.

Vali Aziz Yıldırım'ın konuşmasının ardından toplantı katılımcıların sunumları, düzensiz göçmen akımı hakkında görüş ve çözüm önerilerinin görüşülmesi ile son buldu.

# Düzensiz # Göçle # Mücadele # Toplantısı # Yapıldı
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE