Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa

EDİRNE - Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Kırbiç'ten "ayçiçeği yağı fiyatı" açıklaması

- "1,5-2 yıl önce yağ fiyatları şu anki seviyelerin üzerindeydi. Şu anda fiyatlar önceki yılların altında seyretmekte"

Yayınlama: 01.08.2023 - 16:19 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, "1,5-2 yıl önce yağ fiyatları şu anki seviyelerin üzerindeydi. Şu anda fiyatlar önceki yılların altında seyretmekte" dedi.

Kırbiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ayçiçeği yağı fiyatlarının sık sık gündeme getirildiğini söyledi.

Yağ fiyatlarının pahalı olmadığını söyleyen Kırbiç, "Biz hem yağ üreticisi bir kurum olarak hem çiftçi olarak baktığımızda 1,5-2 yıl önce yağ fiyatları şu anki seviyelerin üzerindeydi. Şu anda fiyatlar önceki yılların altında seyretmekte. Ancak tabii bunun bizi üzen bir tarafı var. Her nedense yağ fiyatları televizyonlarda ve yazılı basında çokça haber oluyor. Bizim penceremizden baktığımızda bu büyütülecek bir olay değil." diye konuştu.

Bir kişinin yıllık 12 litre ayçiçeği yağı tükettiğini, günlük tüketim hesaplandığında ise bunun neredeyse 1 liraya denk gelmediğini anlatan Kırbiç, şöyle devam etti:

"İnsanlarımız bu haberleri izlediğinde, okuduğunda sanki çok pahalıymış gibi algı yaratılmakta toplumda. Bunun üretim aşamasında çiftçi açısından birçok zorluğu var. Operasyon, üretim, lojistik maliyetleriyle bu artışları karşılamak gerçekten de çok zor. Ancak dediğim gibi ayçiçeği yağı şu anda fiyatı düşen ülkemizde tek gıdadır. Önümüzdeki dönemde de yağ fiyatlarının yükselmesiyle ilgili, kaosa gidecek ya da sıkıntılı bir tablo görünmemektedir."

Kırbiç, marketlerde 5 litrelik ayçiçeği yağının geçtiğimiz günlerde 130 liraya kadar düştüğünü şu anda ise 150, 160 lira bandında satıldığını bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığının tohum ve desteklemeleriyle birçok üreticinin ayçiçeği üretimine yönlendirildiğini belirten Kırbiç, "Ülkemizin hiç ekilmeyen alanlarında dahi ayçiçeği ekimi yapıldı. Bu güzel ve memnun edici bir durum." dedi.

Şafak Kırbiç, kuraklığın verimi etkileyebileceğini, bu nedenle çiftçileri memnun edecek desteklemenin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

# Edirne # - # Trakya # BİRLİK # “Yönetim # Kurulu # Başkanı # Kırbiç\'ten # "AYÇİÇEĞİ # YAĞI # fiyatı" # Açıklaması
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

HAYAT KOŞTURMACADAN İBARET DEĞİL: BİRAZ DA DURUP YAŞAMAK GEREK!

ÇOCUK İŞÇİLER  

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE