Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa

Edirneli akademisyen depremde hayatını kaybedenler anısına beste yaptı

- "Sesi mi duyan var mı?" adlı şarkının bestecisi Evrim Kaşıkçı: - "Depremle ilgili gönlümüzden dökülenleri tarihe not düştük"

Yayınlama: 23.02.2023 - 11:31 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Balkan Müzik Kültürleri Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Görevlisi Evrim Kaşıkçı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anısına beste yaptı.

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerde hayatını kaybedenler anısına bir şarkı yapmaya karar veren Kaşıkçı, sözlerini yazdığı eseri besteleyerek stüdyoda kaydetti, "Sesimi duyan var mı?" ismini verdiği parçaya bir de klip çekti.

Kaşıkçı, AA muhabirine Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Depremlerin herkes gibi kendisini de sarstığını söyleyen Kaşıkçı, "Depremzedelerin acı ve sıkıntılarını yaşamadık ancak benzer duyguları burada biz de htik. Akademisyenliğin yanında müzisyen kimliğimin de olması bu duyguların notalara ve sözlere dökülmesine vesile oldu." dedi.

- "Topraktan geldik toprağa gideceğiz"

Kaşıkçı, şarkının, topraktan gelip toprağa gitme inancından yola çıktığını dile getirdi.

Deprem bölgesinde gördüğü birçok olayın kendisini derinden etkilediğini ifade eden Kaşıkçı, "Haberleri seyrettiğimde çok travmatik görüntülerle karşılaştım. İneğini çökmüş çatı altında beslemeye çalışanlar, hayatının ilk dakikalarını enkaz altında karşılayan bebekler, beni derinden etkiledi. Bu anlamda bir eser ortaya çıktı. Bu dönemde çok da paylaşmayı düşündüğümüz bir eser değildi ama en azından insanların duygularına tercüman olabiliriz düşüncesiyle kaydettik. Depremle ilgili gönlümüzden dökülenleri tarihe not düştük." diye konuştu.

Kaşıkçı, salgın döneminde zor şartlarda çalışan sağlık çalışanlarına da seslendirdiği şarkılarla moral vermeye çalıştığını anımsattı.

Bundan sonra mutlu eserler ortaya koymak istediğini söyleyen Kaşıkçı, "İnşallah bundan sonra olumsuzluklar üzerine beste yapmak, söz yapmak gibi bir durumla karşı karşıya kalmam." dedi.

Sosyal medyada paylaşılan şarkının sözleri şöyle:

Topraktan geldik, toprağa gidecektik/ Maviliklerin, yeşilin kucağında/ Sıcacık yüreklerle, saracaktık gökyüzünü/ Bir gece umutlar, üşüyünceye kadar.

Sesimi duyan var mı, sesimi duyan var mı?/ Yağmur düşüyor, buz olan ellerime/ Sesimi duyan var mı, sesimi duyan var mı?/ Karanlık bir masal, çöküyor yüreğime.

Topraktan geldik, toprağa gidecektik/ Her yer taş oldu, tüm renkler kayboldu/ Coşan pınar kurudu, kara bulutlar doldu/ Güneş yine doğar mı, sen gelinceye kadar.

Sesimi duyan var mı, sesimi duyan var mı?/ Yağmur düşüyor, buz olan ellerime/ Sesimi duyan var mı, sesimi duyan var mı?/ Karanlık bir masal, çöküyor yüreğime.

# Edirneli # akademisyen # DEPREMDE # Hayatını # kaybedenler # Anısına # beste # Yaptı
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

HAYAT KOŞTURMACADAN İBARET DEĞİL: BİRAZ DA DURUP YAŞAMAK GEREK!

ÇOCUK İŞÇİLER  

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE