Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa SARAY
SARAY

Edirneli böbrek hastasının hüzünlü başlayan nakil süreci mutlu sona erdi

Edirneli böbrek hastasının hüzünlü başlayan nakil süreci mutlu sona erdi

Yayınlama: 09.11.2020 - 15:46 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

- Edirne'de böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize bağlı yaşayan Ertem Palalı, organ bağışı sayesinde kadavradan alınan böbrekle hayata tutundu
- Akrabasının ameliyat günü vazgeçmesinin ardından Sağlık Bakanlığı Organ ve Doku Bağışı Hizmetleri Ulusal Koordinasyon Sistemi'nde organ nakli için sıraya alınan Palalı'ya tanımadığı kişinin böbreği nakledildi.
- Palalı:
- "Bana böbreğini veren kişiyi tanımıyorum ama ona her gün dua ediyorum. Şu an onun verdiği böbrekle hayattayım"

Edirneli Ertem Palalı'nın, akrabasının böbrek bağışından ameliyat günü vazgeçmesiyle hüzünlü başlayan nakil süreci, kadavradan yapılan nakille mutlu bitti.

Uzunköprü ilçesine bağlı Karapınar köyünde yaşayan 45 yaşındaki Palalı, 26'lı yaşında başlayan rahatsızlığı nedeniyle uzun süre diyalize bağlı yaşadı.

Akrabalarından birinin kabul etmesine rağmen nakil günü kararından vazgeçmesi sonrası Palalı çok üzülse de ardından gelen haberle mutlu oldu.

Sağlık Bakanlığı Organ ve Doku Bağışı Hizmetleri Ulusal Koordinasyon Sistemi'nde organ nakli için sıraya alınan Palalı'ya, beyin ölümü gerçekleşen birinin böbreği nakledildi. İki çocuk babası Palalı, tanımadığı birinin böbreğiyle 10 yıldır köyünde sağlıklı şekilde yaşamını sürdürüyor.

"HAYAT KURTARMAK DÜNYADAKİ EN GÜZEL DUYGU"

 Palalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatının en zor zamanlarını diyalize bağlı yaşadığı günlerde geçirdiğini söyledi.

Akrabasının nakil günü kararından vazgeçmesi üzerine hayallerinin yıkıldığını ama sabırla beklemeye devam ettiğini anlatan Palalı, sevindirici haberin bu olaydan 6 ay sonra geldiğini anlattı.

Kadavradan nakille yeniden hayata bağlandığını ifade eden Palalı, "Beyin ölümü gerçekleşmiş bir kişinin böbreği organ bağışı sayesinde bana nakledildi. Bana böbreğini veren kişiyi tanımıyorum ama ona her gün dua ediyorum. " dedi.

"SAĞLIK BAKANLIĞININ KURDUĞU ADALETLİ VE HAKKANİYETLİ BİR SİSTEM" 

Nakli gerçekleştiren Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Sağıroğlu da yüzlerce organ nakli ameliyat yaptığını ancak Palalı'nın ameliyatından dakikalar önce bağışçısının vazgeçmesiyle kendisinin de hayatında ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldığını anlattı.

Ameliyat öncesi hasta ve bağışçı yakınlarını psikiyatriye gönderdiklerini dile getiren Sağıroğlu, şöyle devam etti:

"Organı bağışlamalarını canıgönülden mi yapıyorlar bunları ölçeriz. Bu hasta ve yakınına da aynı ölçüleri uyguladık maalesef ameliyat sabahı yakını organ vermekten, bağışlamaktan vazgeçti. Bizim yapacak hiçbir şeyimiz yok, bağış sonuçta gönüllülük esasına dayanır ve hastamız çok üzüldü. Bir köşede ağladığını gördüm ama Allah bir kapıyı kapatıyor, bir kapıyı açıyor. Sağlık Bakanlığının kurduğu adaletli ve hakkaniyetli bir sistem var. Trakya'nın bir köyünde yaşayan hastamız ülkemizde çıkan bir organa kavuşabiliyor. Bu büyük bir nimet, büyük bir güzellik. Kendisine organı naklettik, çoluğu çocuğuyla yaşamını sürdürüyor."

"HERKES HER AN ORGAN YETMEZLİĞİ YAŞAYABİLİR" 

Organ naklinin sağlık açısından zorluk yaşayan insana hayat vereceğine işaret eden Sağıroğlu, şunları kaydetti:

"Kadavradan böbrek naklinde istenen düzeyde değiliz. Sağlık Bakanlığının verilerine göre 60 bine yakın diyalize yakın böbrek hastası var. Her gün ortalama 29 hasta diyalizde kaybediliyor. 21 bine yakın da organ nakli bekleme listesinde böbrek bekleyen 2-3 bin arasında karaciğer, bin kalp ve akciğer bekleyen hastalar var. Dolayısıyla bu hastalara yardımcı olabilmemiz için yoğun bakımda teşhisi konmuş, beyin ölümü gerçekleşmiş hastaların yakınlarının organ bağışını yapmaları gerekmektedir. Organ yetmezliği kimseye uzak değildir. Herkes her an organ yetmezliği yaşayabilir." 

Sağlık Bakanlığı ve sağlık çalışanlarının hastalara yardımcı olmak için elinden geleni yaptığını dile getiren Sağıroğlu, "Halkımızın da bu konuya duyarlı olmasını sağlayıp organ bağışını artırmamız gerekmekte." dedi. AA

# Edirneli # böbrek # hastasının # hüzünlü # Başlayan # Nakil # Süreci # Mutlu # Sona # Erdi
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE