Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa

Edirneli esnaflardan Kırkpınar'ın tanıtımına destek

- Kentin turizmine ve ekonomisine katkı sağlayan Kırkpınar'ın tanıtılması için Edirne'de bazı dükkanlarda ayrı bir köşe oluşturuldu

Yayınlama: 06.07.2023 - 15:03 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

 Edirne'de bazı esnaflar dükkanlarında sergiledikleri objelerle kente gelen turistlere Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin tanıtımını yapıyor.

Bu yıl 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, yarın Er Meydanı'nda başlayacak.

Edirne'de bazı esnaflar kentin turizmine ve ekonomisine katkı sağlayan Kırkpınar'ın tanıtılması için dükkanlarında ayrı bir köşe oluşturdu.

Esnaflar, yağlı güreşlere ait kispet, davul, zurna, ağa tespihi, ağa giysisi gibi objelerin tanıtımını yapıyor.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı ve Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırkpınar'ın tanıtımına katkı sağlamak için dükkanında objelerin yer aldığı bir köşe oluşturduğunu söyledi.

Kırkpınar'ın dünyada gerçekleştirilen en eski spor organizasyonları arasında yer aldığını ifade eden Dinar, esnafların Kırkpınar'ı tanıtmaya önemli katkılar sağladığını aktardı.

Kırkpınar dolayısıyla çok sayıda yerli ve yabancı turistin kente geldiğini belirten Dinar, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kırkpınar gelmeden başlıyoruz heyecanını yaşamaya. Dünyanın en büyük organizasyonlarından birisi Edirne'de yapılıp da biz esnaflar heyecanlı olmaz mıyız? Burada bir Kırkpınar köşesi oluşturduk. Edirne'ye gelen misafirlerimiz yemeklerini yerken içeride küçük objeler var. Kırkpınar mumu, tarihi Kırkpınar marşı, davulu, zurnası, ağa kıyafetinin olduğu köşeyi geziyorlar. Çok da memnun oluyorlar. Biz de burada küçük bir tanıtım yapıyoruz kendilerine. Tüm esnafımız Kırkpınar'ın tanıtıma katkı sağlıyor. Bakıyoruz bir eczanenin camında görüyoruz Kırkpınar objesini, bir kahvenin köşesinde görüyoruz bu çok güzel bir şey."

Dünyanın birçok noktasından ziyaretçilerin Kırkpınar için geldiğini aktaran Dinar, Kırkpınar'a daha çok sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Almanya'dan Edirne'ye gelen Salih Acar ise Dinar tarafından oluşturulan Kırkpınar köşesini gezerek, ata sporu Kırkpınar'ın tanıtılması için herkesin çaba göstermesi gerektiğini belirtti.

Dinar, Acar çiftine Kırkpınar'ın davet simgesi olan kırmızı dipli mum hediye etti.

Öte yandan Edirne'de, 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde görev yapacak 40 kişilik davul zurna ekibi, sokaklarda güreş havaları ve Rumeli ezgileri çalarak vatandaşları güreşlere davet ediyor.

Kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerde geleneksel kıyafetleriyle gezen ekip ile hatıra fotoğrafı çektiriyor.

 
 

# Edirneli # esnaflardan # KIRKPINAR\'IN # tanıtımına # Destek
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE