Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa KAPAKLI
KAPAKLI

Emek Sepeti Üretim Merkezi Kapaklı'ya değer katacak

Emek Sepeti Üretim Merkezi Kapaklı'ya değer katacak

Yayınlama: 27.02.2021 - 09:07 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçirilen Kapaklı Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Projesi'nin kapanışı ve proje kapsamında inşa edilen Emek Sepeti Üretim Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçirilen Kapaklı Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Projesi'nin kapanışı ve proje kapsamında inşa edilen Emek Sepeti Üretim Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Merkezin açılışına Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa ÇetinMarmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet AtaSaray Belediye Başkanı Özgen Erkiş ve Kapaklı halkı katıldı. Açılışta konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, yöresel ürünlerin, el emeği işlerin hem yapıldığı hem sergilendiği ve sonrasında da satışlarının yapılacağı bir merkezin açılışını yapmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. TRAKYAKA olarak Kapaklı'da ilk defa resmi açılış gerçekleştirdiklerini anlatan Şahin, "Burası yaklaşık 1 milyon lira bütçeli bir bina. Yaklaşık 697 bin lirasını Kalkınma Ajansı olarak bizler verdik. Cam ve seramik atölyeleri, çini işlemeleri, ebru kursları gibi sanatsal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı, engelli vatandaşlarımız ve kadınlarımızın bir araya gelerek sosyalleşebileceği, üretim yapabileceği mekanların olması önemli. Buradan kadınlarımızın yanı sıra engelli vatandaşlarımızın da yoğun bir şekilde faydalanmasını bekliyoruz. Projenin gerçekleşmesinde emeği olan Kapaklı Belediye Başkanımız ve ekibine, Ajansımızın çalışanlarına tebriklerimi sunuyor ve projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise ilçede bir ilki daha hayata geçirmenin haklı gururunu yaşadığını ifade etti. Çetin Emek Sepeti Üretim Merkezi ile başlayan işbirliğinin yeni projeleri de beraberinde getirdiğini ve önümüzdeki dönemde yaklaşık 3 milyon lira değerinde, yüzde 70 hibe ile 'Kapaklı Mantar Üreten ve İşleyen Eller' projesini de devreye alacaklarını söyledi. Çetin, şunları kaydetti:

"81 ilden vatandaşımızın kardeşçe yaşadığı ilçemizin kültürel ve sosyal bir dönüşümünü sağlamak için proje düşündük. Bu bağlamda burada Anadolu'nun ve Trakya'nın farklı yerlerinden gelmiş hanım kardeşlerimiz ve engelli vatandaşlarımızın emeklerini Kapaklı ve ülkemizde kavuşturmak istiyoruz. Burada 12 kişilik bir istihdam da sağladık."

Konuşmaların ardından Kapaklı Turizm ve Yöresel Ürünler Merkezi Emek Sepeti Üretim Atölyesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Emek Sepeti Üretim Merkezi'nde seramik biçimlendirme, sabun yapımı, dekoratif ahşap boyama ve süsleme, ebru, resim, punç nakışı ve makrome örgü kursları verilecek.

 

# Emek # Sepeti # Üretim # Merkezi # Kapaklı\'ya # DEĞER # KATACAK
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE