Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa ULUSAL
ULUSAL

Geç ve yanlış müdahale yangını büyüttü

Geç ve yanlış müdahale yangını büyüttü

Yayınlama: 08.08.2021 - 13:46 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Yangının başından bu yana söndürme çalışmalarına destek veren BTP Manavgat İlçe Başkanından çarpıcı açıklamalar
Yaklaşık 10 gündür devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmalarına Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) kadroları tam destek veriyor.
BTP’nin Akdeniz ve Ege teşkilatları başta olmak üzere Türkiye genelindeki tüm teşkilatlarından yangınla mücadeleye destek geliyor.
Antalya Manavgat’ta da yangının en başından beri sahada olan BTP teşkilatları hem yangın söndürme çalışmalarına katılıyor hem de itfaiye ekiplerine lojistik destek sağlıyor.

“Bölge insanına kulak verilmedi”
Günlerdir olay yerinde olan BTP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Yitmez dikkat çekici açıklamalar yaptı.
“Manavgat yanıyor, ciğerlerimiz yanıyor, dört yanımız ateş çemberi her şeyimiz yanıyor” diyen Yitmez, “Yangın söndürme yönetimi başarısızdır. İnsanlar çaresiz bırakılmıştır. Yeterli uçak olmadığı ve zamanında mücadele edilmediği için büyük kayıplar verdik. Halk, köylü bölgeyi iyi biliyor ve yangın tecrübesi var. Köylü ile ortak çalışma yapılarak yangına müdahale edilmeliydi ama edilmedi. Bazı bölgelerde halk kendi taktikleri ile yangını kontrol altına aldı. Oturup masa başında kalem ve kağıtla yazıp çizerek yangın söndürülmez yangın bizzat sahada uygulamalı taktiklerle söndürülür. Köylü bize bırakın fırsat verin diye yalvarıyor. İnsanlar perişan, hayvanlar perişan akan gözyaşları yürekleri dağlıyor. Bu yangında maalesef yetkililer sınıfta kalmıştır.

Yalan haber uyarısı
“Manavgat’ımız cayır cayır yanarken bizim eli kolu bağlı durmamız mümkün değildir. Bağımsız Türkiye Partisi Manavgat ilçe teşkilatı olarak canla başla mücadele edeceğiz. Şuan Çardak, Kızıldağ, Karabucak, Sağrın ve Beşkonak köylerimiz büyük tehlike içinde. Yangın artarak devam ediyor” diyen Ahmet Yitmez yalan haber konusunda da uyarıda bulundu. Yitmez, “Bu arada bazı haber kanallarında, haber sitelerinde ‘yangın kontrol altına alındı’ diye haberler yapılıyor bu tamamen yalan ve yanlıştır. Yangın kontrolden çıkmış bir şekilde devam ediyor” dedi.

“Genel başkanımız Hüseyin Baş bizden sürekli bilgi alıyor”
BTP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Yitmez açıklamalarını şu şekilde noktaladı, “Genel başkanımız sayın Hüseyin Baş bölgemizdeki yangını yakından takip ediyor ve bizlerden sürekli bilgiler alıyor. Kendisi Manavgat halkına geçmiş olsun dileklerini iletmiştir. Bizler BTP teşkilatı olarak onuna kadar bölgede çalışmalarımıza devam edeceğiz en kısa zamanda yaralarımızı saracağız”

 

# Geç # VE # YANLIŞ # müdahale # Yangını # Büyüttü
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE