Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa SARAY
SARAY

GÜRER: “EMEKLİLER GEÇİNEMİYOR. EMEKLİLERDE ÇOĞUNLUK AÇLIK SINIRI ALTINDA AYLIK ALIYOR. EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENSİN”

GÜRER: “EMEKLİLER GEÇİNEMİYOR. EMEKLİLERDE ÇOĞUNLUK AÇLIK SINIRI ALTINDA AYLIK ALIYOR. EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENSİN”

Yayınlama: 10.10.2020 - 15:18 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer Türkiye  Emekliler Derneği  Genel Merkezini  ziyaret etti.

  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye  Emekliler Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Genel Başkan Kazım Ergün ve yöneticiler ile görüştü. 12 milyon emeklinin sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gürer, başta intibak düzenlemesi olmak üzere, sağlıkta katkı payının kaldırılması, taban maaşının ve bayram ikramiyelerin asgari ücret düzeyinde olması, kira ve yakacak yardımı yapılması gibi taleplerin iktidar tarafından  karşılanması gerektiğini söyledi.

GÜRER, EMEKLİLER DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, Genel Başkanı Kazım Ergün ve yönetim kurulu üyeleriyle emeklilerin yaşadığı sorunlar ve çözüm yollarına ilişkin görüş alış verişinde bulundu. 

EMEKLİLER GEÇİM SIKINTISI YAŞIYOR

Türkiye’de sayıları 12 milyona ulaşan emeklilerin büyük çoğunluğunun yaşadığı en önemli sorunun geçim sıkıntısı olduğuna dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Maaşları asgari üretin altında olan milyonlarca emekli, çok zor şartlar altında hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor” dedi. 

PAZARA GİDEMEZ HALDELER

Emeklilerin çoğunluğunun çarşı -pazar alışverişi düzenli yapacak gelire sahip olmadığını  ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Her gün gelen zamlar ile emekli geliri sabit kalınca baş edemez durumdalar. Elektrik ve ısınma giderleri ve kirada olanlar için ekmek iyice küçüldü. Bazı emekliler semt pazarlarına, fiyatlar düşer umuduyla geç saatlerde gidiyor. O zaman bile kilo ile alış veriş yapamaz haldeler. Beslenme, ısınma ve elektrik giderlerinin yanında bir takım elbise dahi alamaz durumdalar” diye konuştu. 

PANDEMİ SÜRECİ EMEKLİLERİN YAŞAM KOŞULLARINA DAHA DA ZORLAŞTIRDI 

Mart ayından bu yana ülkemizde etkisini gösteren pandemiden en ağır etkilenen kesimlerin başında emeklilerin geldiğine dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Döviz kurlarındaki artış, yüksek enflasyon ve ekonomik kriz ve başta temel gıda ürünleri olmak üzere tüm ürünlere art arda gelen zamlar, çoğunluğu asgari ücretin altında maaş alan emeklilerin belini iyice büktü” şeklinde konuştu. 

İNTİBAK DÜZENLEMESİ MUTLAKA YAPILMALI 

6283 sayılı kanunla 2000 yılından önce emekli olanlara yapılan intibakın, bu tarihten sonra emekli olanlara uygulanmamasının, emekliler arasında ciddi maaş farkı oluşturduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilere intibak düzenlemesi için verdiği kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda reddedildiğini hatırlattı. Ancak intibak düzenlemesi mutlaka sağlanmalıdır” dedi.

BAYRAM İKRAMİYELERİ ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNE ÇIKARILMALI 

Emeklilerin taban maaşının ve bayramlarda verilen 1000 TL tutarındaki ikramiyelerin asgari ücret düzeyine çıkarılması konusunda da kanun teklifi verdiğini ve bu teklifin Meclis’te olduğunu kaydeden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sağlıkta katkı payının kaldırılması yönünde de TBMM Başkanlığına önerge verdiğini ifade etti. 

ISINMA VE KİRA YARDIMI ŞART

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına verdiği 2 ayrı Kanun Teklifi ile de emeklilere yılda 2 bin TL ısınma yardımı ve 600 TL kira yardımı verilmesini talep etiğini hatırlattı. 

GENEL BAŞKAN ERGÜN’DEN, GÜRER’E TEŞEKKÜR 

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün de CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, her fırsatta emeklilerin sorunlarını TBMM gündemine getirip, çözümü noktasında takipçi bir gayret içinde olmasından dolayı tüm emekliler adına teşekkür etti.

Genel Başkan Kazım Ergun, başta intibak yasasıyla ilgili sorunlar olmak üzere, emeklilerin yaşadığı sorunların çözümü kavuşturulması için başlattıkları mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. Emeklilerde düşük aylık alan büyük bölümün ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını kaydedip, sorunları ilgili mercilere iletip, çözümü için taleplerimize devam ediyoruz” diye konuştu.

# Gürer # “EMEKLİLER # GEÇİNEMİYOR. # EMEKLİLERDE # ÇOĞUNLUK # AÇLIK # SINIRI # Altında # Aylık # ALIYOR. # En # DÜŞÜK # EMEKLİ # AYLIĞI # Asgari # ÜCRETE # EŞİTLENSİN”
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE