Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa SARAY
SARAY

Gürer “PIKTES’li öğretmenlerin kadro talebi mevzuata takıldı”

Gürer “PIKTES’li öğretmenlerin kadro talebi mevzuata takıldı”

Yayınlama: 15.08.2020 - 15:03 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

CHP Milletvekili   Ömer Fethi Gürer PIKTES öğretmenlerin kadro talebini Meclis gündemine taşıdı. Bakan Selçuk’tan gelen yanıt, öğretmenleri hayal kırıklığına uğrattı

 Gürer: ”Mültecilere eğitim veren öğretmenlere kadro verilmelidir. Mevzuatta, öğretmenler lehine düzenleme yapılmalıdır”

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’deki  mültecilere eğitim veren sözleşmeli öğretmenlerin kadro talebini, Milli Eğitim Bakanlığına yönelttiği soru önergesiyle, Meclis gündemine getirdi. 

 Gürer’in önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ülkemizde Suriyeli çocukların eğitimiyle ilgili AB destekli proje kapsamında görevli sözleşmeli öğretmenlerin, mevcut mevzuat hükümleri doğrultusunda kadroya alınmasının mümkün görünmediğini açıkladı. 

 PROJE BİTİNCE ÖĞRETMENLERİN DURUMU NE OLACAK?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) kapsamında görevli sözleşmeli öğretmenlerin, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kadrolu öğretmen olarak atanması yönünde bir çalışma yapılıp yapılmadığının açıklanması için Bakan Ziya Selçuk’a yazılı soru önergesi yöneltti. Gürer, kadro verilmez ise proje tamamlandığında bu öğretmenlerin durumunun ne olacağının da açıklanmasını istedi. 

PROJENİN FİNANSMANI AB

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, PIKTES projesinin Millî Eğitim Bakanlığı ile AB Türkiye Delegasyonu arasında "Türkiye'deki Suriyeli Mülteciler için Mali İmkân" (FRIT) anlaşması çerçevesinde imzalanan sözleşme ile Suriyeli çocukların Türk Eğitim Sistemine entegrasyonunda, Millî Eğitim Bakanlığının faaliyetlerini desteklemeyi amaçlayan bir proje olduğunu belirtti.

ÖĞRETMEN İHTİYAÇLARI SÖZLEŞMELİ 

ÖĞRETMEN İSTİHDAMI İLE KARŞILANIYOR

PIKTES kapsamında Suriyeli öğrencilere proje illerindeki okul ve kuramlarda (geçici eğitim merkezleri, halk eğitimi merkezleri vb.) Türkçe öğretmek ve rehberlik hizmetlerini yürütmek amacıyla geçici süreli eğitim personeli istihdam edildiğini anlatan Bakan Selçuk, “2016 yılından itibaren Bakanlığımızın öğretmen ihtiyacı, 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4 üncü maddesine göre sözleşmeli öğretmen istihdamı ile karşılanmaktadır. Bu nedenle PIKTES kapsamında görevlendirilen öğretmenlerin kadrolu öğretmen olarak atanması bugün itibarıyla mevcut mevzuat hükümleri doğrultusunda mümkün olamamaktadır” açıklamasında bulundu. 

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise PIKTES bütçesinin tamamının, Avrupa Birliği tarafından, “Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT)” anlaşması çerçevesinde doğrudan hibe yöntemiyle karşılandığının bilindiğini ifade etti.

GÜRER: “MEVZUATTA DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR”

26 ilde 03.10.2016 tarihinde başlatılan Projenin, Kovid -19 salgını nedeniyle aksaklığa uğrasa da devam ettiğini vurgulayan Gürer,  2018 yılı Aralık ayında 2. fazına başlayan PIKTES Projesi’nin 2021 yılı Aralık ayına kadar devam edeceğini anımsattı. 

Proje kapsamında görev yapan sözleşmeli öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı’nda kadrolu olarak görev almaları yönünde çok sayıda talep başvurusu bulunduğuna dikkat çeken  Ömer Fethi Gürer, “PIKTES’li öğretmenlerimiz, proje tamamlandığında ne yazık ki işsiz kalacaklar. Mevcut şartlarda AB desteği ile maaşlarını alabilen bu öğretmenlerimizin, Milli Eğitim Bakanlığı’nda kadroya alınması için gerekirse mevzuat hükümlerinde değişikliğe gidilerek bir düzenleme yapılmalıdır.4 yıldır başarı ile görevlerini yapıyorlar. Öğretmen olabilme koşullarına  sahip oldukları için projede yer aldılar ve süreçte tecrübeli öğretmen olarak başarı da sağladılar. Proje sonu bu yetişmiş öğretmenler işsiz kalmamalıdır. Mevzuat değişikliği ile öğretmenlerin  kadroya alım sorunları giderilip MEB kadrosuna alınmaları sağlanmalıdır” dedi.

 

 

# Gürer # “PIKTES’li # öğretmenlerin # KADRO # Talebi # mevzuata # takıldı
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE