Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa ÇORLU
ÇORLU

İmar ve Yol Kontrollerinde RTK Drone Kullanıyoruz

İmar ve Yol Kontrollerinde RTK Drone Kullanıyoruz

Yayınlama: 05.04.2022 - 13:43 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Çorlu Belediyesi kent genelinde imar çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için teknolojik imkânları kullanmaya devam ediyor.
Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Bolat, kent genelinde imar planları ve yol çalışmaları başta olmak üzere birçok teknik konuda yürütülecek çalışmalar, saha çalışmalarında meydana gelebilecek olumsuzluklar ile kaçak olarak yürütülen işlemlerin önlenebilmesi ve tedbir alınabilmesi amacıyla teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek hizmetlerin doğru ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilebilmesi için kurum içi eğitimlerin sürdüğünü söyledi.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Başkan Yardımcısı Bolat, "Çorlu'muzda belediyemiz yol yapım çalışmaları, hâli hazır haritaların güncellenmesi, numarataj işlemlerinin düzenli yapılması, imara aykırı yapıların kontrolü, hafriyat ve kaçak döküm uygulamaları, güncel hava fotoğrafları, saha ve yapı kontrolleri, harita ve yüzey üretimi, kamu alanlarının işgali, ortofoto haritalarının düzenlenmesi, diğer teknik ölçüm ve tespit işleri gibi birçok hizmet alanında kullanılabilmek üzere GPS ile birlikte uydu tabanlı konumlandırma sistemine sahip RTK Drone uçuşu ve sonrasında yürütülecek çalışmalar hakkında eğitim düzenlendi.

RTK Drone çekimi ile elde edilen 3 boyutlu görüntüler haritalara işlenirken, kullanılan teknikler ile hata payının en aza indirgenmesi planlanıyor. Teknolojik imkânların doğru bir şekilde kullanılabilmesi amacıyla sahada kullanılacak teknik aletler ve uygulamalar ile ilgili son gelişmeleri yakından takip ediyoruz." dedi.

 

# İmar # VE # Yol # Kontrollerinde # RTK # Drone # Kullanıyoruz
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE