Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa TEKİRDAĞ
TEKİRDAĞ

İş Bankası'nın Tekirdağ Malkara Tarım İhtisas Şubesi açıldı

Türkiye'de tarım alanında verimlilik artışına ve sürdürülebilir üretime katkı sağlamayı amaçlayan İş Bankası, tarımı, teknolojiyi ve finansı bir araya getirdiği tarım ihtisas şubelerini yaygınlaştırmayı sürdürüyor

Yayınlama: 17.09.2024 - 16:39 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

İş Bankası Malkara Şubesi Tarım İhtisas Şubesi olarak hizmet verecek.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, yeniden dizayn edilen şubenin açılışında, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla kurulan İş Bankası'nın 100. yılını 26 Ağustos'ta kutladıklarını anımsattı.

İş Bankası'nın kurulduğu günden bu yana tarıma hep önem verdiğinin altını çizen Yılmaz, 1966'da Malkara'da açılan şubelerinin tarım ihtisas şubesi olarak yeni konsept ve tasarımıyla hizmete başladığını belirtti.

Savaş ve kriz anlarında gıda güvenliğinin son derece önemli olduğunun defalarca görüldüğüne işaret eden Yılmaz, "Sürdürülebilirlik anlamında toprağı, suyu çocuklarımıza verimli bir şekilde emanet edebilmek için sürdürülebilir tarımın ne kadar önemli olduğunu, gıda güvenliğinin yanında ne kadar önemli olduğunu artık hepimiz biliyoruz." dedi.

İhtisas şubelerinde çiftçilerin tüm sorularını yanıtlamayı ilke edindiklerini, tarım ihtisas şubelerinin tarımın yoğunlukta olduğu bölgelerde kurulmaya devam edeceğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu sene kuraklık ciddi anlamda ayçiçeği verimini düşürdü. Aynı şekilde Anadolu'nun muhtelif ovalarında benzer kuraklık sebebiyle ya da yanlış sulamalar sebebiyle ciddi anlamda ülkemizin su stresi çektiğini görüyoruz. Dolayısıyla bizde gelecek yüzyıllara çocuklarımıza bir şeyler bırakmak istiyorsak, İş Bankası olarak hangi sektörlerde daha çok odaklanma ihtiyacı varsa bu konuya biraz daha kafa yoralım, gücümüzü ve finansal gücümüzün yanında teknolojik gücümüzü de birlikte paylaşalım istedik. Dolayısıyla tarım sektörüne önem vermeyi bu anlamda mevcut ve yeni açacağımız şubelerimizi Türkiye'nin verimli ovalarında tarım ihtisas şubesi adıyla çiftçilerin hizmetine sunmayı tercih ettik."

Çocuklardan başlayarak, genç ve özellikle çiftçi kadınlara ulaşacaklarını anlatan Yılmaz, ülke genelinde topladıkları bilgileri Tarım ve Orman Bakanlığı ve tarımla alakalı herkesle paylaşacaklarını vurguladı.

Tarımda sürdürülebilirliğin ancak teknoloji destekli bilimsel yöntemlerle sağlanabileceğini belirten Yılmaz, "Tarım ihtisas şubelerimizi, verimli ve sürdürülebilir bir tarım için ülkemizde teknolojilerin, bilim odaklı yeni yöntemlerin kullanımına ve yaygınlaşmasına hizmet eden, tarımın dijital dönüşümünün finansmanına odaklanan, finansal danışmanlığın yanı sıra dijital, zirai ve ekolojik alanlarda da danışmanlık veren, sektörün paydaşlarını bir araya getiren öncü merkezler olarak görüyoruz." dedi.

Daha sonra açılışı yapılan şubede, Türkiye İş Bankasının "Meraklı Tohum" Projesi kapsamında çocuklara tarım konulu yaratıcı drama etkinliği düzenlendi.

Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım çiftçilere Türkiye'nin tarımsal üretimdeki potansiyeline, tarım alanında karşılaşılan zorluklara ve çözüm yollarına öneriler anlatıldı.

 

# İş # Bankası\'nın # Tekirdağ # Malkara # Tarım # İHTİSAS # ŞUBESİ # Açıldı
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE