Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa ULUSAL
ULUSAL

İstanbul'da yaşayan yabancılar depremzedelere yardım için seferber oldu

- Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi Iris Omari Ansong: - "Keşke Türkçem biraz daha iyi olsaydı ama birileri ne yapacağımızı gösterdiğinde ya da kolileri taşımaya başladıklarında ben de yardım edebiliyorum" - Şişli'deki yardım merkezinde çalışan Suriyeli mühendis Rama Abduldayem: - "Dün 30-40 kişilik insan zinciri vardı ve o zincirle otoparktan içeriye kolileri taşıdık.

Yayınlama: 13.02.2023 - 15:25 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Türkiye ya da Suriye fark etmez, hepimiz insanız, birlik olmalıyız\"

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul'da düzenlenen yardım çalışmalarına katılan yabancı gönüllüler afetzedeler için seferber oldu.

İstanbul'da yaşayan yabancı uyruklu gönüllüler, Kadıköy ile Şişli Belediyesinin yardım toplama merkezine dönüştürülen otoparklarında giyim, gıda ve hijyen ürünleri ile tıbbi malzemelerin paketlenmesine yardım ediyor.

Erasmus kapsamında Avusturya'dan Türkiye'ye gelen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Çağdaş Dans Bölümü öğrencisi Iris Omari Ansong, nakdi yardım için bağış yapabileceği veya bilgi alabileceği birçok yer olduğunu dile getirdi.

Kadıköy'deki bu merkeze gelip yardım etmenin çok farklı bir duygu olduğuna dikkati çeken Ansong, "Keşke Türkçem biraz daha iyi olsaydı ama birileri ne yapacağımızı gösterdiğinde ya da kolileri taşımaya başladıklarında ben de yardım edebiliyorum." dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi Özbekistanlı Sabyr Bazarymbetov, Şişli Belediyesinin kampanyasına katılan arkadaşlarının aracılığıyla bundan haberdar olduğunu, ilk günden itibaren her gün çalışmalara katıldığını kaydetti.

- "Hepimiz insanız, birlik olmalıyız"

Türkiye'de 6 senedir yaşayan Suriyeli 3 arkadaş da Şişli'deki toplama merkezinde afetzedelere yardım için yoğun mesai yapıyor.

Bunlardan mühendis Rama Abduldayem, İstanbul'a üniversite okumaya gelip mezun olduktan sonra iş hayatına başladığını anlatarak, "Hafta içi çalıştığım için hafta sonunda 2 gün yardım etmeye geldim. Burada çok güzel bir dayanışma var. Dün 30-40 kişilik insan zinciri vardı ve o zincirle otoparktan içeriye kolileri taşıdık. Bazen hijyen bazen gıda bazen kıyafet bölümlerinde çalıştım. Türkiye ya da Suriye fark etmez, hepimiz insanız, birlik olmalıyız. En önemli şey birbirimize yardım etmemiz." diye konuştu.

Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Haritha Akkad ise gelen yardımları sınıflandırmaktan kolileri taşımaya kadar ihtiyaç duyulan her alanda çalışabildiğini söyledi.

Akkad, Türkçe bilmemesine rağmen her şeyin çok düzenli işlediğine dikkati çekerek, "İnsanlar bize ne yapmamız gerektiğini söylemeye çalışıyor. Bu yüzden onlara yardım etmek için çok kolay organize olabiliyoruz. Umuyorum ki bu sadece başlangıçtır ve insanlar yardım yapmaya devam eder. Çünkü depremzedelerin yardıma ihtiyacı yine devam edecek." ifadelerini kullandı.

Bilkent Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Leen Aymach de ilk gün Kadıköy'de ikinci gün ise Şişli'de çalışmalara destek verdiğini aktardı.

Depremin hem Türkiye hem Suriye için çok büyük bir felaket olduğunu vurgulayan Aymach, insanların seferber olmasının ona umut verdiğini dile getirdi.

# İstanbul\'da # yaşayan # Yabancılar # depremzedelere # Yardım # İçin # seferber # Oldu
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE