Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa KIRKLARELİ
KIRKLARELİ

İTFAİYE’DE AFETLERE KARŞI “HAYATİ SUNUM”

İTFAİYE’DE AFETLERE KARŞI “HAYATİ SUNUM”

Yayınlama: 07.01.2021 - 17:52 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

 Nerede toplanılacak?

Çadırkent nereye kurulacak?

Belediye hizmeti nasıl devam edecek?

 Lüleburgaz İtfaiye Müdürü Ceyhun Akgöl, olası bir afet ve acil durumda izlenecek yol haritasıyla ilgili Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli ve belediye başkan yardımcılarına hayati derecede önemli sunum gerçekleştirdi. Sunumda Lüleburgaz Belediyesi’nin olası afet durumundaki afetzedeler için afet çadırı alınmasına karar verilirken, olası bir deprem anında belediye binasının hasar görmesi halinde yedek belediye hizmet binası da belirlendi. 

 Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, olası bir Tekirdağ ya da İstanbul Depremi’nden etkilenmesi beklenen Lüleburgaz için “Lüleburgaz Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Planı konulu sunum gerçekleştirdi. Sunuma Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Belediye Başkan Yardımcıları Leyla Güncer ve Gökhan Kaya Atay katıldı. Sunumda olası bir afet durumunda belirlenecek toplanma alanlarıyla, Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları ve ilgili müdürlüklerin personellerinin nerelerde görev alacağı ayrıntılı bir şekilde ele alındı. 

 Afetzedeler için çadır alınacak

 Olası bir afet durumunda izlenecek yol haritasının belirlendiği sunumda Lüleburgaz Belediyesi’nin afetzedeler için çadır alınmasına karar verildi. Çadırlar gerek Lüleburgaz’da yaşanabilecek bir afet sonrasında gerekse çevre illerde yaşanacak afet sonrasında afetzedelerin kullanımı için hazır olacak. Lüleburgaz’da yaşanabilecek bir afet sonrasında ise çadırlar Kapalı Pazar Yeri ve Semt Merkezi’ne kurulacak. 

 İtfaiye binası LAKOM olacak!

 Sunumda afet durumunda Lüleburgaz Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nin yönetim merkezi olarak Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Hizmet Binası olarak belirlendi. 60 kilometre menzile sahip olan Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün afet yönetim merkezi olarak seçilmesi bu açıdan hayati bir öneme sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. Afet Yönetim Merkezi Lüleburgaz Belediye Başkanı, Kaymakamlık ve İl Kriz Merkezi’nden gelecek emirler doğrultusunda Lüleburgaz Belediyesi’nin üzerine düşen görevlerini koordine edecek. 

 Olası yıkımda yedek bina LYKA!

 Tüm bunların yanı sıra sunumda olası bir afet durumunda Lüleburgaz Belediye Hizmet Binası’nın hasar alması ya da yıkılması durumunda Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde (LYKA) hazır bekletilen yedek sistem devreye sokulacak. Belediye hizmetlerinin aksamaması için hizmetler LYKA’dan devam edecek. Tüm bunlarla birlikte LYKA’daki otel bölümü ile gerekirse Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’ndeki spor salonu da afetzedelerin kullanımına açılacak. 

 Görev yerlerine intikal edecekler

 Olası bir afet durumunda belediye başkanı ve yardımcıları, belediye personeli, kendi ailelerinin güvenliğini sağladıktan sonra, daha önceden kendilerine bildirilen görev yerlerine hızlı bir şekilde intikal ederek hazır bulunacak. Bunun yanı sıra belediye başkanı veya yetkilendireceği başkan yardımcısının başkanlığında 7/24 saat esasına göre görev yapılacak. 

 

 

 

 

# # İTFAİYE’DE # Afetlere # Karşı # “HAYATI # Sunum
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE