Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa ULUSAL
ULUSAL

‘İttifak için daha çok şey konuşmamız lazım’

‘İttifak için daha çok şey konuşmamız lazım’

Yayınlama: 18.04.2022 - 16:25 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Adana’da sebze meyve hali esnafıyla sahur yaptı. Babacan, Vedat Dalokay Hal Kompleksi'nde ve Kabzımallar Esnaf Odası’nı esnafla sohbet etti. 

Babacan, Millet İttifakı’na ilişkin bir soru üzerine “Biz henüz ittifakta değiliz. Altı partili masada bazı ortak çalışma alanlarına katkı sunuyoruz. İttifak olması için daha çok şey konuşmamız lazım” ifadelerini kullandı. 

‘Cumhurbaşkanı yemeğe davet ettiklerini dinlemiyor’

Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne davet ettiği bir esnafa “Yemeğe davet edince gelenleri dinliyor mu ki? Kendisi konuşuyor, ‘Afiyet olsun’ deyip gönderiyor. Oturup derdiniz nedir, anlatın diye bir şey yok” dedi. 

‘Telekom’un sadece işletme lisansı özelleştirildi, devlet para yokluğunda 6 buçuk milyar dolar aldı’

Babacan, bir esnafın “Özelleştirme politikası sizin ve Mehmet Şimşek’in dönemlerine denk geliyor” sözlerini şöyle yanıtladı:

“Özelleştirmeler Maliye Bakanlığı’na bağlı olmuştur. Telekom gibi özelleştirmeler rahmetli Kemal Unakıtan’ın döneminde. Mesela Telekom özelleşti. Ne oldu? Mülk devletin. Bütün altyapı devletin. Sadece işletme lisansı özeleştirildi. Devlet o zaman para yokluğunda 6 buçuk milyar dolar nakit para aldı. Bu paranın hepsi yurt dışından geldi. Çok büyük para. Mülk, tapu, altyapı, sistem, kablolar hepsi devletin. Özel sektör daha verimli işletiyor. Devlet olunca 10 bin kişi çalışıyorsa, zorla bir 10 bin daha alıyor. Ondan sonra zarar ediyor. Zarar da milletten topladığın vergiyle ödeniyor. Özelleştirme için ‘Silmece kötüdür’ ya da ‘Silmece iyidir’ demek doğru değil. Özelleştirmeyi akıllıca yapmak lazım.” 

‘Özelleştirmede önemli olan kurumun tekel olup olmaması’

“Bir kurum tekel mi? Yoksa herkesin yaptığı işi mi yapıyor? Önemli olan bu. Örneğin kamu kuruluşu çay bardağını üretiyor. Devletin ne işi var çay bardağı üretmeyle? Herkes yapıyor zaten. Onu özelleştirmekte fayda var.”

Babacan ayrıca “Bizim ticaretten öğrendiğimiz şu: Üretim bol olacak. Maliyet düşük olacak. Rekabet olacak. Vatandaş iyi malı ucuza alacak” dedi.

# İttifak # İçin # daha # Çok # Şey # konuşmamız # lazım’
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE