Haber Resmi

Tekirdağ’da, Trakya Kalkınma Ajansı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Demet Sabancı Çetindoğan'ın kurucusu olduğu Shopsa Akademi tarafından kadın girişimciler ve kooperatif üyelerine yönelik e-ticaret eğitimi gerçekleştirildi. Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Shopsa Akademi kurucusu Demet Sabancı Çetindoğan, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, kurum müdürleri ve çok sayıda kadın girişimci katıldı.

Programda kadınlara, ürün tanıtımı, pazarlama, maliyet hesaplama, üretilen ürünlerin değerlendirilmesi ve büyük pazarlara girebilecek ürünlerin üretilebilmesi konularında eğitim verildi. Açılış konuşmasını yapan Shopsa Akademi Kurucusu Demet Sabancı Çetindoğan, pandemi süreciyle birlikte e-ticaretin öneminin arttığını vurgulayarak, Türkiye genelindeki kadın üreticiler için bir e-ticaret platformu oluşturduklarını belirtti. Çetindoğan, "Tekirdağ, tarihi ve gastronomisiyle büyük bir potansiyele sahip. Biz de bu potansiyeli daha da artırarak kadın üreticilerimize destek olmayı amaçlıyoruz" dedi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Shopsa Akademi'nin girişimcilere önemli katkılar sunduğunu belirterek, kadın üreticilerin ürünlerini daha geniş pazarlara ulaştırmalarına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ise kadın girişimciliğinin desteklenmesinin hem şehir ekonomisine hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını vurgulayarak, "Kadın emeğini daha görünür kılmak ve ekonomik fırsatlar yaratmak için bu tür projelere destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ise kadın girişimciliğinin ekonomik ve sosyal açıdan önemli kazanımlar sunduğunu belirterek, "Kadınlarımız hem üretiyor hem sosyalleşiyor hem de ekonomiye katkı sağlıyor. Tekirdağ’da coğrafi işaretli ürünlerimiz var ve bu ürünlerin e-ticaret yoluyla daha geniş kitlelere ulaştırılması büyük bir fırsat sunuyor" ifadelerini kullandı.

Eğitim programının ardından düzenlenen sergide kadın girişimciler tarafından üretilen yiyecek, içecek, dokuma ve birçok yöresel ürün ziyaretçilere tanıtıldı. Vali Soytürk ve beraberindeki heyet, sergi alanını gezerek kadın girişimcilerden ürünler hakkında bilgi aldı.