Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa

Kakava ateşi Edirne ekonomisini de ısıtacak

-"Kakava" öncesi Edirne'deki otellerin çoğunda doluluk oranı maksimuma ulaştı - Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu: - "Seyahat firmaları bu coşkulu etkinliği kaçırmama yönünde eğilim gösteriyor bu yılda şenlikler nedeniyle aylar öncesinden rezervasyonlar yapıldı"

Yayınlama: 02.05.2023 - 13:00 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Edirne'de baharın habercisi olarak kabul edilen Hıdrellez ve Kakava Şenlikleri öncesi kentteki pek çok otelde doluluk oranı maksimuma ulaştı.

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'nde yer alan şenlikler 5-6 Mayıs tarihlerinde Edirne Sarayiçi'nde düzenlenecek.

Kakava ateşinin yakılarak asırlık geleneklerin sürdürüleceği şenliklere yerli ve yabancı binlerce turistin katılması bekleniyor.

Şenlikleri yerinde takip etmeyen turistler, otel rezervasyonlarını aylar öncesinde yaptırdı, birçok otelde yer kalmadı.

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kakava-Hıdırellez Şenlikleri'nin ritüelleri ve gelenekleriyle yaşatıldığını bu özelliğiyle turist çektiğini, otellerdeki doluluk oranının maksimuma ulaştığını söyledi.

Şenliklerin kent turizmine önemli katkı sağladığını ifade eden Bacıoğlu, 5-6 Mayıs tarihlerinde çok sayıda ziyaretçinin Edirne'ye geleceğini dile getirdi.

Edirne'deki konaklama tesislerinin yanı sıra çevre illerdeki tesislerde de yoğunluk yaşandığını aktaran Bacıoğlu, "Turistlerin çok yoğun ilgi gösterdiği, fantastik ve pozitif duyguların yansıtıldığı bir etkinlik haline geldi. Kentimiz son yıllarda konaklama sektöründe pek çok atılım yaptı, yatak kapasitesi de çok arttı. Seyahat firmaları bu coşkulu etkinliği kaçırmama yönünde eğilim gösteriyor bu yılda şenlikler nedeniyle aylar öncesinden rezervasyonlar yapıldı." diye konuştu.

- "Kakava ateşi Edirne'nin ekonomisine katkı sağlayacaktır"

Kentteki bir otelin müdürü Can Pekbaş, şenlikler nedeniyle otellerdeki doluluk oranının en yüksek seviyelere çıktığını belirtti.

Şenliklere her yıl olduğu gibi bu yıl da da ziyaretçi akını beklendiğini dile getiren Pekbaş, "Çevre iller başta olmak üzere Türkiye'nin her yerinden ve yurt dışından şenliklere bir talep var. Kakava ateşi Edirne'nin ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bu tarz etkinlikler kent turizmi açısından çok önemli. Ne kadar renkli geçerse Edirne o kadar çok ziyaretçi almaya devam edecektir." dedi.

Hazırlıklarını tamamladıklarını belirten başka bir otelin müdürü Cengiz Bulut da Hıdrellez ve Kakava Şenlikleri'nin kentte hareketlilik oluşturacağını kaydetti.

 
 

# Kakava # Ateşi # Edirne # EKONOMİSİNİ # De # ısıtacak
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

HAYAT KOŞTURMACADAN İBARET DEĞİL: BİRAZ DA DURUP YAŞAMAK GEREK!

ÇOCUK İŞÇİLER  

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE