Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›KIRKLARELİ
KIRKLARELİ

Kırklareli'nde "göçmen kaçakçılığı"ndan tutuklanan çiftin 29 yıla kadar hapsi istendi

Yayınlama: 16.10.2023 - 16:45 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Kırklareli'nde kiralık araçlar ile "göçmen kaçakçılığı" yaptıkları iddiasıyla tutuklanan çift hakkında 10 ila 29 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanık Kubilay E. ile eşi Merve E. hakkında hazırlanan iddianame 1. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Sanıklar hakkında "göçmen kaçakçılığı", "görevi yaptırmamak için direnme", "mala zarar verme", "kasten yaralama" suçlarından 10 ila 29 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor.

İddianamede, her iki sanığın da kiraladıkları araçlar ile yasa dışı yollarla yurda giriş yaptığı tespit edilen Suriye uyruklu 8 düzensiz göçmeni, İstanbul'dan para karşılığı Bulgaristan sınırına götürmeye çalıştığı bilgisi yer alıyor.

Sanıklardan Kubilay E'nin, eşi Merve E'ye öncülük yaptığı sırada Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Karahamza köyünde "dur" ihtarına uymadığı, kaçtığı sırada otomobil ile çarparak bir jandarma personelinin yaralanmasına neden olduğu, kolluk kuvvetlerine doğru silahla ateş ettiği ve kovalamaca sırasında jandarma ekiplerinin aracına çarptığı ifade ediliyor.

Tutuklu çift, 26 Ekim'de hakim karşısına çıkacak.

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 1 Haziran 2023'te düzensiz göçle mücadele çalışmaları kapsamında Karahamza köyünde gerçekleştirilen denetimde 34 ENR 142 ve 34 FEK 028 plakalı otomobilleri durdurmak istemişti. "Dur" ihtarına uymayan Kubilay E, yönetimindeki otomobil kaçmış, Merve E, yönetimindeki araçta ise 8 düzensiz göçmen yakalanmıştı. Şüpheli Kubilay E, jandarma ekiplerinin çalışmasıyla daha sonra yakalanmıştı. Zanlılar çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmıştı.

# Kırklareli\'nde # "Göçmen # kaçakçılığı"ndan # tutuklanan # çiftin # 29 # YILA # Kadar # HAPSİ # İSTENDİ
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

HAYAT KOŞTURMACADAN İBARET DEĞİL: BİRAZ DA DURUP YAŞAMAK GEREK!

ÇOCUK İŞÇİLER  

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE