Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa KIRKLARELİ
KIRKLARELİ

KIRKLARELİ'NDEN KISA KISA

KIRKLARELİ'NDEN KISA KISA

Yayınlama: 20.02.2021 - 17:47 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür'ü ziyaret etti.

Şahin, görevine yeniden atanan Şengörür'ü tebrik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şengörür, üniversite olarak yaptıkları çalışmalar hakkında Şahin'e bilgi verdi.

KENT KONSEYİNDEN TEKERLEKLİ SANDALYE BAĞIŞI

Kırklareli Kent Konseyi, ihtiyaç sahibi bir engelliye tekerlekli sandalye bağışında bulundu.

Kent Konseyi Başkanı Ali Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye devam ettiklerini belirterek, bu konuda kendilerine destek olanlara teşekkür etti.

KIRKLARELİ VALİSİ BİLGİN: "UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DAHA ETKİN YAPILACAK"

 Kırklareli Valisi Osman Bilgin, İçişleri Bakanlığınca başlatılan "En İyi Narkotik Polisi: Anne" ve "Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu (UYUMA)" projelerinin uyuşturucu ile mücadelede etkin rol alacağına inandığını söyledi.

Vali Bilgin başkanlığında çevrim içi düzenlenen bağımlılıkla mücadele koordinasyon toplantısında, "En İyi Narkotik Polisi: Anne" ve "Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu" projeleri tanıtıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bilgin, bağımlılıkla mücadelenin gelecek açısından önemli olduğunu belirtti.

Kentte uyuşturucuyla mücadelede önceki yıllara göre büyük başarı sağlandığını belirten Bilgin, bu mücadelede adli ve güvenlik birimlerinin yanı sıra eğitim ve sağlık boyutunun da çok önemli olduğunu söyledi.

Uyuşturucuyla mücadele konusunda toplumsal bir duyarlılık ve bilinç oluşturmak amacıyla İçişleri Bakanlığınca projeler başlatıldığını anımsatan Bilgin, şöyle devam etti:

"Uyuşturucuyla mücadelede daha etkin yapılacak. Başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı uyuşturucuyla mücadele konusunda bilinçlendirmek amacıyla İçişleri Bakanlığı koordinesinde Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan, akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple Sanal Mağazalarından ücretsiz temin edilebilen UYUMA uygulaması aktif hale getirilmiştir. UYUMA projesi, teknolojik imkanlar aracılığı ile uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlanmıştır. Uygulama ile uyuşturucu suçlarına daha hızlı müdahale imkanı sağlanması hedeflenmektedir."

Uygulamada bildirim yapan kişinin numarasının sistemde görünmediğini ifade eden Bilgin, vatandaşların sokakta gördüğü olumsuzluğu polise bildirmesi gerektiğini dile getirdi.

Bilgin, "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesinin de oldukça önem taşıdığını kaydetti.

Uyuşturucu ile mücadelede devlet ve milletin el ele mücadele etmesi gerektiğini bildiren Bilgin, "Uyuşturucu kullanımı, sadece kullananları etkilemekle kalmamış kullananların ailelerini, çevrelerini, toplumumuzun hem bugününü hem de geleceğini tehdit eden, geleceğimizin teminatı olan gençleri hedef alan son derece önemli bir sorun haline gelmiştir." dedi.

# KIRKLARELİ\'NDEN # KISA
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

MARKETLERDE OYUNCAK REYONLARI 

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE