"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ildeki depremzedeler için gerçekleştirilen yardım kampanyasına Kırklareli'nden destekler sürüyor.

Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, yaptığı yazılı açıklamada depremzedeler için başlatılan yardım kampanyalarının devam ettiğini bildirdi.

Vatandaşların yardımlarını depremzedelere ulaştırmak için gönüllülerle birlikte yoğun çaba gösterdiklerini belirten Özalp, depremin ilk gününden itibaren ilçeden 4 tır yardım malzemesi gönderdiklerini ifade etti.

​​​​​​​ELEKTRİK KESİNTİSİ

Vize'de 3 köyde elektrik kesintisi yapılacak.

TREDAŞ'tan yapılan açıklamada, bakım ve onarım çalışmaları kapsamında, Vize ilçesinin Topçuköy, Çövenli ve Akıncılar köylerine 14 Şubat Salı günü bir süre enerji verilmeyecek.

Söz konusu kesintiler, 09.00-18.00 saatlerinde uygulanacak.

 

KIRKLARELİ'NDEN PSİKOSOSYAL DESTEK EKİBİ DEPREM BÖLGELERİNE GÖNDERİLDİ

Kırklareli'nden afet bölgelerine psikososyal destek ekibi gönderildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğünden 10 kişilik psikososyal destek ekibi deprem bölgesine sevk edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Faruk Uysal, deprem nedeniyle devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini söyledi.

Uysal, bu yaranın Türk milletinin birlik ve beraberliği ile sarılacağını kaydetti.

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİNDE GÖREVLİ DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖZŞEKER DEPREMDE HAYATINI KAYBETTİ

Kırklareli Üniversitesinde görevli Dr. Öğr. Üyesi Fatma Önder Özşeker'in depremde hayatını kaybettiği bildirildi.

Üniversitenin internet sitesinde yapılan paylaşımda, Mimarlık Fakültesinde görevli Özşeker'in memleketi Adıyaman'da depremde hayatını kaybettiği belirtildi.

Paylaşımda, Özşeker'in yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunuldu.