Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa ULUSAL
ULUSAL

Konya'da görevli doktorun hasta yakınınca öldürülmesi Trakya'da protesto edildi

Konya'da görevli doktorun hasta yakınınca öldürülmesi Trakya'da protesto edildi

Yayınlama: 08.07.2022 - 11:47 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Trakya'da sağlık çalışanları, Konya'da görev yapan doktor Ekrem Karakaya'nın hastanede bir hasta yakını tarafından silahla vurularak öldürülmesini protesto etti.

Edirne'de, İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan sağlık çalışanları siyah çelenk bıraktı.

Edirne Tabip Odası Genel Sekreteri Sibel Sevinç Pekdemir, burada yaptığı açıklamada, olayı kınadıklarını belirtti.

Pekdemir, sağlıkta şiddet sorununa dikkati çekmek için acil durumlar dışında 2 gün boyunca grev yapacaklarını, bu üzücü olay nedeniyle öfkeli olduklarını ifade etti.

Cinayeti alkışlarla protesto eden sağlık çalışanları, beyaz önlüklerini de müdürlük bahçesine bıraktı.

KIRKLARELİ

Kırklareli Tabip Odası üyesi bir grup doktor, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde doktor Karakaya'nın uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine tepki gösterdi.

Tabip Odası Genel Sekreteri Atilla Ergenekon, Karakaya'yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Sağlık kurumlarındaki silahlı saldırılarda artış olduğunu ve önlem alınmasını istediklerini dile getiren Ergenekon, "Ülkede artan şiddet iklimi bizlerin sadece çalışma koşullarını bozmakla kalmamış can güvenliğimizi de ortadan kaldırmıştır." dedi.

Sağlık Liyakat-Sen Genel Başkan Vekili Murat Yıldız da doktorların ömürlerini ailelerinden çok hastalarına ayırdıklarını, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle insan sağlığı için çalıştıklarını belirtti.

Sağlıkta şiddetin son bulmasını istediklerini vurgulayan Yıldız, doktor Karakaya'nın öldürülmesinin acısını yaşadıklarını ifade etti.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Şenol Özcan, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasında, sağlık çalışanlarının, silahla vurularak öldürülen doktor Ekrem Karakaya'yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Özcan, "Sağlıkta şiddetin münferit bir olgu olmadığını, bunun toplumsal ve politik bir sorun olduğunu gerekçeleriyle her zaman tekrar ettik. Yaşanan saldırılarla ilgili önlemler alınması, 6136 sayılı yasada değişiklik yapılması konusunda yasa teklifi önerdik." dedi.

# Konya\'da # GÖREVLİ # doktorun # Hasta # yakınınca # öldürülmesi # TRAKYA\'DA # “Protesto # Edildi
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE