Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa SARAY
SARAY

Marmaray Geçişli Kesintisiz İlk İhracat Gerçekleşti

Marmaray Geçişli Kesintisiz İlk İhracat Gerçekleşti

Yayınlama: 29.05.2020 - 16:38 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Marmaray’dan yüklü vagonların geçişlerinin başlamasıyla Anadolu’dan Tekirdağ’a kesintisiz ilk ihracat gerçekleşti. Vali Yıldırım’ın katılımıyla düzenlenen törenle Tekirdağ Tren Garından ASYAPORT limanına taşınacak olan ilk ihracat malzemesi yüklü konteynır tırlara yüklenerek ASYAPORT Limanına doğru yola çıktı.

Törende konuşan Vali Yıldırım;”Bugün Tekirdağ için tarihi bir gün, Ahmet Soyuer Bey hem Tekirdağ’a hem ülke ekonomisine ciddi katma değer sağlıyor. Burada ilk defa konteynırlarla yük taşınıyor. Buradaki konteynırlar, ASYAPORT Limanı’ndan gemilere yüklenmek suretiyle artık dünyanın dört bir tarafına ulaştırılabilecek. Aslında Süleymanpaşa’ya gelen ilk trenimiz bu fakat ASYAPORT’un kullandığı 2. tren, daha önceki tren Çorlu’ya gelmişti. Çorluya gelen trende Avrupa Serbest Bölgesinde bir firmanın üretim yapmak için gerekli olan malzemeler temin edilmişti. Bundan sonra bu trenleri daha çok göreceğiz ve Türkiye’mize daha çok katma değer oluşturacağız. Hepinizin huzurunda Ahmet Soyuer Bey’e teşekkür ediyorum. Liman büyüyecek onunla ilgili bir çok çalışma yapıldı. Büyüdüğü zaman inşallah Tekirdağ’a, Türkiye’ye daha fazla katma değer sağlanacak. Tekirdağ’ımız ilerde lojistik bir üs olabilecek kapasitede bir ildir. Bizde bunu kurumlarımızla Tekirdağ’ı lojistik bir merkez haline getirmeye gayret ediyoruz.” dedi.

Tören, kurban kesimi ve edilen duaların ardından sona erdi.

Programa Vali Yıldırım’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekilleri Çiğdem Koncagül, İlhami Özcan Aygun,Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TCDD 1. Bölge Müdürü Levent Meriçli, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin katıldı.

# Marmaray # Geçişli # KESİNTİSİZ # İlk # İHRACAT # Gerçekleşti
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE