Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa TEKİRDAĞ
TEKİRDAĞ

Minik satranççı Kumsal İşlek, bir yıl önce başladığı branşta Avrupa ikincisi oldu

Minik satranççı Kumsal İşlek, bir yıl önce başladığı branşta Avrupa ikincisi oldu

Yayınlama: 12.06.2024 - 13:27 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Altı yaşındaki Kumsal İşlek:

"Avrupa Okullar Şampiyonası'nda birinciyle aynı puanı alıp, averajla ikinci oldum. Çok çalıştım ve başardım"

Tekirdağ'da bir yıl önce anaokulunda antrenörünün yeteneğini görmesi üzerine satranca başlayıp, 6 yaşında Avrupa Okullar Şampiyonası'nda ikincisi olan Kumsal İşlek, derecelerine yenilerini eklemek için çalışıyor.

Kumsal İşlek, bir yıl önce okulda satranç oynadığı sırada antrenör Ceylan Aslan'ın yeteneğini fark etmesi üzerine bu branşa yönlendirildi.

Antrenörüyle her gün çalışmalarını sürdüren İşlek, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından bu yıl ocak ayında Antalya'da düzenlenen ve ilk defa katıldığı 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'nda kendi kategorisinde üçüncü oldu. Şampiyonanın en küçük sporcusu olma unvanını elde eden ve bronz madalya kazanan İşlek, milli takıma seçildi.

Kumsal daha sonra İrlanda'da 31 Mayıs - 8 Haziran'da düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'na katıldı. Şampiyonada 17 ülkeden 191 sporcu dereceye girmek için mücadele etti. Milli satraççı, şampiyonada birinciyle aynı puanı almasına rağmen averajla ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Minik sporcu, derecelerine yenilerini eklemek için çalışmalarını sürdürüyor.

-"Ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğim için çok mutlu oldum"

Kumsal İşlek, AA muhabirine, satrançta madalya kazandıkça kendisine güveninin arttığını söyledi.

Okulda başladığı satrançta güzel yerlere geldiğini ifade eden İşlek, şunları kaydetti:

"İlk katıldığım turnuvalarda heyecanlıydım. Bir de ilk başlarda herkes beni yeniyordu. Sonra çalışarak kendimi geliştirdim. Türkiye Şampiyonası'na gitmeden önce daha çok çalıştım, orada üçüncü oldum. Daha sonra başka illerde düzelenen şampiyonalar oldu, onlara da katıldım. Avrupa Okullar Şampiyonası'nda birinciyle aynı puanı alıp, averajla ikinci oldum. Çok çalıştım ve başardım. Kupayı ve madalyayı hak ettiğimi düşünüyorum. Ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğim için çok mutlu oldum."

İşlek, bundan sonra hedefinin Dünya Şampiyonası'nda da madalya kazanmak olduğunu ve satrançta başarılar elde etmeye devam edeceğini dile getirdi.

- Aslan: "Hedef dünya şampiyonluğu"

Antrenör ve uluslararası satranç hakemi Ceylan Aslan, sporcusunun kısa sürede önemli bir gelişim gösterdiğini aktardı.

Aslan, sporcusunun katıldığı şampiyonalardan her zaman madalyayla döndüğünü, emeklerinin karşılığını dereceleriyle taçlandırdığını belirtti.

Gelecekte Kumsal'ın daha da büyük başarılarla adını duyurmasını beklediklerini vurgulayan Aslan, "Bundan sonra dünya şampiyonluğu hedefi var. Kumsal'ın elde ettiği dereceler, bir sporcunun bu kadar kısa sürede kazanabileceği başarılar değil. Kısa sürede çok çalıştığımız için başarılı olduk. Kısa sürede böyle başarılar kazanan sporcu nadir oluyor. Kumsal'ın elde ettiği başarılar nedeniyle mutluyuz." ifadelerini kullandı.

 

# Minik # satranççı # KUMSAL # İşlek # Bir # Yıl # Önce # BAŞLADIĞI # branşta # Avrupa # İkincisi # Oldu
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE