Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›SARAY
SARAY

Recaibey Sokak'ta Öncelik Bu Muydu?

Recaibey Sokak'ta Öncelik Bu Muydu?

Yayınlama: 03.06.2026 - 22:20 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Tekin Sönmez
Paylaş:

Saray Belediyesi’nin Recaibey Sokak’a yerleştirdiği plastik hız kesiciler, sokak sakinlerinin tepkisine neden oldu. Aylardır çözüm bekleyen yol bozuklukları ve rögar çevrelerindeki sorunlar dururken yapılan uygulama, vatandaşlar tarafından “önceliklerin tamamen şaştığının göstergesi” olarak değerlendiriliyor.

Saray Belediyesi sorumluluk alanında bulunan Recaibey Sokak’a plastik hız kesiciler yerleştirdi. Ancak bu uygulama, bölgede yaşayan vatandaşların tepkisini çekti. Çünkü sokak sakinleri aylardır bozuk yolların, çökmüş rögar çevrelerinin ve sürücülere adeta eziyet haline gelen kasislerin düzeltilmesini beklerken, belediyenin önceliği hız kesici takmak oldu.

Haber Resmi

Vatandaşlar haklı olarak soruyor: Bu sokakta hangi araç hız yapabiliyor ki hız kesiciye ihtiyaç duyuldu? Mevcut haliyle Recaibey Sokak'a giren sürücüler zaten aracını koruyabilmek için adım adım ilerlemek zorunda kalıyor. Yolun birçok noktasında oluşan bozukluklar, gelişigüzel bırakılmış kasisler ve rögar kapaklarının çevresindeki çöküntüler nedeniyle sürücüler adeta engelli parkurunda ilerliyor.

Yaklaşık altı aydır çözüm bekleyen sorunlar ortadayken, belediyenin plastik hız kesici monte etmek için zaman, personel ve kaynak ayırması vatandaşlar tarafından anlaşılır bulunmuyor. Sokak sakinleri, “Yol zaten bozuk. Araçlar bırakın hız yapmayı, zarar görmemek için yavaş gitmek zorunda kalıyor. Önce yolu düzeltin, sonra hız kesici koyarsınız” diyerek tepkilerini dile getiriyor.

Daha da düşündürücü olan ise belediyenin bu uygulamayla neyi amaçladığının açıklanmamış olması. Yolun mevcut durumu ortadayken hız kesici yerleştirmek, sorunları çözmek yerine üzerini örtmeye çalışmaktan başka bir anlam taşımıyor. Vatandaşın aylardır dile getirdiği talepler görmezden gelinirken, kimsenin talep etmediği bir uygulamanın apar topar hayata geçirilmesi soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

Belediyecilik, vatandaşın gerçek sorunlarını tespit edip çözüm üretme işidir. Yolun her noktasında çukurların, çökmelerin ve düzensizliklerin bulunduğu bir sokakta hız kesici uygulaması yapmak, hizmet üretmek değil; vatandaşın aklıyla alay etmektir. Öncelik sıralamasının bu kadar yanlış yapılması, sahadaki sorunların ne kadar yakından takip edildiği konusunda da ciddi şüpheler doğurmaktadır.

Recaibey Sokak sakinleri artık göstermelik uygulamalar değil, kalıcı çözümler istiyor. Çünkü vatandaş için önemli olan plastik hız kesiciler değil; güvenli, düzgün ve kullanılabilir bir yol. Belediye yönetiminin de önceliklerini gözden geçirerek, yıllardır konuşulan ancak bir türlü çözülemeyen altyapı ve yol sorunlarına odaklanması gerekiyor. Aksi halde yapılan her uygulama, hizmetten çok eleştirinin konusu olmaya devam edecektir.

Haber Resmi

Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

HAYAT KOŞTURMACADAN İBARET DEĞİL: BİRAZ DA DURUP YAŞAMAK GEREK!

ÇOCUK İŞÇİLER  

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE