Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa SARAY
SARAY

SARAY BELEDİYESİ'NDE YENİ DÖNEMİN İLK MECLİSİ TOPLANDI

SARAY BELEDİYESİ'NDE YENİ DÖNEMİN İLK MECLİSİ TOPLANDI

Yayınlama: 08.04.2024 - 17:18 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Saray Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk meclis toplantısını Pazar günü saat 12.00’da Atatürk Anıtına Çelenk bırakıldı, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’n okunmasıyla başladı.  

Saray Merkez ve Mahalle Muhtarlıklarının elektrik, su, doğalgaz, Telefon ve İnternet faturalarını belediye tarafından ödenecek. Meclisin yeni almış olduğu bu karar 5395 sayılı belediyenin 9 maddesine istinaden belediye bütçesinden ödenmesi için oy birliğiyle kabul edildi.

Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan’ın Başkanlığı’nda toplanan meclis, önce Atatürk Anıtına çelenk sundu ve ardından Atatürk Kültür Merkezi Ali Gürsu Ergene Toplantı ve Nikah Salonu’na geçerek, Nisan Ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Saray Atatürk Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Abdül Taşyasan Başkanlığı’nda toplanan tam kadro, meclis üyeleri ile birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı’n okunmasıyla toplantı başladı.

Nisan ayı toplantının ana gündemi ağırlıklı olarak yeni komisyonların seçimi yer aldı. 19 gündem maddelerden oluşan Nisan Ayı meclis toplantısında, maddeler tek tek görüşülerek karara bağlandı.

Meclisin Çalışmaları İçin Başkan Vekili, Katip Üyeleri, Encümen Üyeleri, İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe komisyonu için seçim yapılırken, Marmara Belediyeler Birliği, Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya Belediyeler Birliği', Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği ve Enerji Kentler Birliği'ne birer asil ve birer yedek üyelerin seçimi gerçekleşti.

Yıllık faaliyet raporunun görüşülmesinin ardından belediye içindeki iktisadi şirketlerin yönetimi için Saray Kent Turizm Personel Hiz. Tic. Ltd. Şti. ve Saray Kent Tarım Turizm Sanayi Ticaret Ltd. Şti. yetkileri Belediye Başkanı Abdül Taşyasan'a verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.  

Yeni dönemin ilk meclis toplantısı olması nedeniyle belediye meclisinde görev yapacak başkan vekilleri, katip üyeler, komisyon üyeleri ve denetim kurulu üyeleri seçildi. Cumhur İttifakı grubundan iki meclis üyesi bulunmakta. Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Gürcan Karpuzluoğlu yapılan komisyon seçimleri sırasında, genel olarak tarafsız kalmayı tercihinde bulundu.  

 

 

# Saray # BELEDİYESİ\'NDE # Yeni # dönemin # İlk # Meclisi # Toplandı
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE