Saray’da 2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte 7 bin 807 öğrenci ve yaklaşık 600 öğretmen ders başı yaptı. Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen törenle yeni eğitim yılına merhaba denildi.

2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Saray merkez ve mahallelerindeki okullarda ilk ders zili çaldı. İlçede 7 bin 807 öğrenci ve yaklaşık 600 öğretmen yeni eğitim yılına başladı. Öğrenciler, ders kitapları sıralarında hazır bir şekilde kendilerini beklerken, okul bahçelerinde ilk gün heyecanı yaşandı.
Saray genelindeki okullarda öğrenciler, öğretmenler ve veliler sabah saatlerinden itibaren yeni eğitim-öğretim yılının heyecanını paylaştı. Okullarda güvenlik kontrollerinin ardından öğrenciler sınıflarına geçti.
UYUM EĞİTİMLERİ DÜZENLENDİ
Okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin okula uyum süreçlerini desteklemek ve ailelerin eğitim sürecine etkin katılımını sağlamak amacıyla 7-11 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri gerçekleştirildi.
CUMHURİYET İLKOKULU’NDA YENİ EĞİTİM YILI HEYECANI
Saray Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler yeni eğitim-öğretim yılının ilk gününde bir araya geldi.
Törende konuşan Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Erol Erer, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hitap ederek yeni eğitim yılının heyecan ve umutla başladığını ifade etti.
“GELECEĞİMİZİ YETİŞTİRİYORUZ”
Konuşmasında öğrencilerin yalnızca akademik başarılarına değil, kişisel gelişimlerine de önem verdiklerini belirten Erer, okulun çocukların hayallerini büyüttüğü, arkadaşlıklar kurduğu ve hata yaparak öğrendiği bir ortam olduğunu söyledi.
Erer, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Okul; hayallerin büyüdüğü, arkadaşlıkların kurulduğu, merak ettiğimiz soruların cevaplarını aradığımız ve bazen hata yaparak öğrendiğimiz yerdir.
Sizler bu okulun en değerli varlıklarısınız. Buraya sadece ders öğrenmek için gelmiyorsunuz. Burada arkadaşlık kuracak, paylaşmayı, yardımlaşmayı, sorumluluk almayı ve birlikte başarmayı öğreneceksiniz.”
Öğrencilere hata yapmaktan korkmamaları ve yeniden denemekten vazgeçmemeleri çağrısında bulunan Erer, “Hata yapmak başarısızlık değildir. Önemli olan yeniden denemektir” dedi.
CUMHURİYET İLKOKULU 753 ÖĞRENCİYLE YENİ YILA BAŞLADI
Cumhuriyet İlkokulu’nun yeni eğitim-öğretim yılında 753 öğrenci, 40 öğretmen ve 7 çalışanıyla büyük bir aile olduğunu belirten Erer, okulda öğrencilerin birbirlerine saygı göstermeleri, arkadaşlarının hatalarıyla alay etmemeleri ve okul eşyalarını korumaları gerektiğini vurguladı.
Erer, gerçek başarının yalnızca yüksek not almaktan ibaret olmadığını belirterek, iyi bir insan olmanın, paylaşmanın, vazgeçmemenin ve yeniden denemenin de başarı olduğunu ifade etti.
“HER ÇOCUĞUMUZUN FARKLI BİR YETENEĞİ VAR”
Öğretmenlere de seslenen Erer, güçlü eğitim kadrosuyla öğrencilerin yalnızca ders başarısını değil, karakterlerini, özgüvenlerini, meraklarını ve hayallerini geliştirmek için çalışacaklarını söyledi.
Her çocuğun farklı bir yeteneğe sahip olduğunu belirten Erer, öğrencilerin resim, matematik, kitap okuma, spor, müzik ve bilim gibi farklı alanlarda kendilerini geliştirebileceklerini dile getirdi.
Erer, “Biz bugün sadece öğrenciler yetiştirmiyoruz; geleceği yetiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.
ÖĞRENCİLERE ÜÇ ÖNEMLİ MESAJ
Konuşmasının sonunda öğrencilere üç önemli mesaj veren Erer, çocuklara merak etmelerini, bilmediklerini sormaktan çekinmemelerini, hata yapmaktan korkmamalarını ve hayal kurmayı sürdürmelerini tavsiye etti.
Öğrencilerin Cumhuriyetin geleceği olduğunu belirten Erer, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi daha ileriye taşıyacak olan sizlersiniz. Biz öğretmenleriniz olarak sizlere inanıyoruz. Aileleriniz sizlere inanıyor. Ama en önemlisi, siz kendinize inanın!” dedi.
Erer, 2026-2027 eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere sağlık, mutluluk, başarı ve güzel anılar getirmesi temennisinde bulundu.
