Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›SARAY
SARAY

SARAY'DA AYÇİÇEĞİ EKİMİNDE SONA GELİNDİ

SARAY'DA AYÇİÇEĞİ EKİMİNDE SONA GELİNDİ

Yayınlama: 27.04.2020 - 17:47 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Saray'da üreticilerin ayçiçeği ekimi mesaisi geçtiğimiz günlerde başlamıştı. Üreticiler gecesini gündüzüne katarak, ayçiçeği ekimi mesaisini tamamlamak üzere.

 Üreticiler, "Kış aylarında bölgemizin aldığı yağışlar toprağı çok güzel bir konuma getirdi. Yaz yağışları da güzel olursa iyi bir verim almayı umut ediyoruz" dedi. 

 Türkiye'nin ayçiçeği üretiminin yarısından fazlasını karşılayan Trakya'da, yağışların ardından toprağın tava gelmesiyle ayçiçeği ekimine başlandı. Üreticiler, “Başta Trakya bölgesi olmak üzere, yaklaşık 30 gün sürecek ekim döneminin başladığını, Trakya'da yaklaşık 1 milyon dönüm, Saray’da da 145 bin dönem alanda ayçiçeği ekileceğini” ifade etti.

 Ayçiçeğinin taban suyunu seven bir bitki olduğunu aktaran üreticiler, yağışlı geçen kış mevsiminin toprağı suya doyurduğunu ve üreticileri mutlu ettiğini ifade etti.

 AYÇİÇEĞİ TRAKYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

 Kış aylarında bölgemizin aldığı yağışların toprağı çok güzel bir konuma getirdiği aktaran üreticiler, toprağın tava gelmesiyle bölgede ayçiçeği ekimlerinin başladığını belirtti. Yoğun yağışlara bağlı olarak bazı alanlarda ekim halen devam ettiğini ancak hava koşullarına bağlı olarak oralarda da önümüzdeki günlerde ekimin biteceğini ifade ettiler.

 Üreticiler, “Ayçiçeği bitkisi Trakya için çok önemli bir tarım ürünü. Saray bölgemizin toprakları ayçiçeği tarımına çok uygun. Kış ve bahar yağışlarının ardından yaz yağışları da güzel olursa iyi bir verim almayı umut ediyoruz. Son dönemde girdi maliyetlerindeki artışı da göz önüne alırsak ayçiçeği kilogram fiyatının en az 3 lira 50 kuruş olmasını bekliyoruz. Umarım hem verim konusunda hem fiyat konusunda beklentilerimiz karşılanır. Üreticilerimize hayırlı bir sezon diliyoruz. Allah, bize bol bereketler versin."

 

# Saray\'da # Ayçiçeği # EKİMİNDE # Sona # GELİNDİ
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

HAYAT KOŞTURMACADAN İBARET DEĞİL: BİRAZ DA DURUP YAŞAMAK GEREK!

ÇOCUK İŞÇİLER  

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE