Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›ULUSAL
ULUSAL

"Sevgi Mutfağı"nda kazanlar ihtiyaç sahipleri için kaynıyor

"Sevgi Mutfağı"nda kazanlar ihtiyaç sahipleri için kaynıyor

Yayınlama: 22.01.2022 - 11:31 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Kırklareli'nde "Kimse yatağına aç girmesin" sloganıyla 2020 yılında kurulan mutfakta her gün özenle hazırlanan 4 çeşit yemek ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor
Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli:
"İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tespit ettik. Şimdi tek tek onlara büyük bir özveriyle yaptığımız güzel yemekleri ulaştırıyoruz. Bu zor günleri hep birlikte aşabilmek için çalışıyoruz"

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde iki yıl önce kurulan "Sevgi Mutfağı"nda özenle hazırlanan yemekler, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Lüleburgaz Belediyesince "Kimse yatağına aç girmesin" sloganıyla kurulan mutfakta her gün 120 kişi için 4 çeşit yemek hazırlanıyor.

Şafak vakti mesaiye başlayan başaşçı Barış Uçman ile aşçı Özlem Baysal, yemekleri öğle vaktine yetiştirebilmek için gayretle çalışıyor.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, AA muhabirine, ilçede kimsenin yatağına aç girmesini istemediklerini söyledi.

Proje kapsamında ilk olarak ihtiyaç sahibi aileleri belirlediklerini, ardından Sevgi Mutfağı'nı kurduklarını anlatan Gerenli, şöyle konuştu:

"İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tespit ettik. Şimdi tek tek onlara büyük bir özveriyle yaptığımız güzel yemekleri ulaştırıyoruz. Bu zor günleri hep birlikte aşmak için çalışıyoruz. Yoksulluğun tamamen bitmesi için bu çalışmaları yapıyoruz. Bizim esas hedefimiz doyurulmuş yoksullar değil, yok edilmiş bir yoksulluk. Evinde yemek pişmeyen tüm vatandaşlarımıza ulaşacağız. Onların salgının etkilerinden fazla etkilenmemeleri için çalışıyoruz."

Aşçı Özlem Baysal ise Sevgi Mutfağı'nda çalışarak ihtiyaç sahiplerine bir kase çorba vermenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Baysal, "Sabah geldiğimizde ocağı açtığımızda o telaşımız, paha biçilemez. Ne kadar çabuk yetiştirebiliriz, sıcak, temiz sağlıklı gönderebiliriz, bunun için çalışıyoruz. 'Bugünü nasıl tok geçirebilirler' diye düşünüyoruz." dedi.

Başaşçı Barış Uçman da sabah erkenden mesailerine başladıklarını anlatarak, "Her gün ayrı yemekler yapıyoruz. Lezzetli yemeklerimizi vatandaşlara ulaştırabilmek için çalışıyoruz. Manevi hazzı bizim için ölçülemez. Yemekleri tanıdığımız, tanımadığımız insanlara ulaştırıyoruz. Aldığımız her teşekkür bizi motive ediyor. İhtiyaç sahiplerine yemek yapmaktan çok mutlu oluyoruz." ifadelerini kullandı.

 

# "Sevgi # Mutfağı"nda # kazanlar # İhtiyaç # Sahipleri # İçin # kaynıyor
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

HAYAT KOŞTURMACADAN İBARET DEĞİL: BİRAZ DA DURUP YAŞAMAK GEREK!

ÇOCUK İŞÇİLER  

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE