Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa TEKİRDAĞ
TEKİRDAĞ

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ ATIK YAĞLARDAN BİYOYAKIT ELDE EDECEK

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ ATIK YAĞLARDAN BİYOYAKIT ELDE EDECEK

Yayınlama: 05.05.2021 - 15:27 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Süleymanpaşa Belediyesi bitkisel atık yağların biyoyakıta dönüştürülmesi ile ilgili bir ihale gerçekleştirerek bir kez daha örnek alınacak bir projeye imza attı.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, her gün 1000 kişiye hizmet veren Aşevinden çıkan ve gıda işletmeleri ile evlerden toplanan atık bitkisel yağların biyodizel yakıta dönüştürülerek hem ekonomiye geri kazandırılması hem de atık yağların çevreye zarar vermesinin önüne geçilmesi amacıyla ihale açıldı. İhale ile, toplanan atık bitkisel yağlar geri kazanılmış olacak.

Öte yandan, Süleymanpaşa Belediyesinin 2020 yılı içinde ilçe genelinde toplam 4 ton bitkisel atık yağı geri dönüşüme kazandırdığı, bu atık yağların 3,4 ton biyodizel yakıta dönüştürüldüğü ve bu sayede atık yağlardan kaynaklanan su ve çevre kirliliğinin önüne geçtiği belirtildi.

Konuyla ilgili Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bitkisel atık yağların en çok evlerde ve lokanta, restoran ve hızlı yemek işletmeleri gibi yerlerde üretildiği, bu noktalardaki atık yağların daha fazla geri dönüşüme dâhil edilmesi ile çevre temizliğine yapılacak katkının çok daha büyük olacağı vurgulanarak, vatandaşlara ve işletmelere atık yağları biriktirmeleri çağrısında bulunuldu. Açıklamada, “Vatandaşlarımız evlerindeki atık kızartmalık yağlarını soğuduktan sonra bir pet şişenin içine doldurup muhtarlıklara, belediye hizmet binalarına teslim edebilirler. Ayrıca 0 282 259 59 59 Süleymanpaşa Belediyesi Çağrı Merkezini arayarak işletmelerinde, oturdukları site ya da apartmanlarda bitkisel atık yağların toplanması için yağ varili talebinde bulunabilirler,” ifadelerine yer verildi.

Yeşil Enerji olarak kabul edilen ve fosil yakıtlara çevreci bir alternatif oluşturan biyodizelin fosil yakıtlara göre çevreyi yüzde 75 daha az kirlettiği ifade edilirken, aynı zamanda atık bitkisel yağları geri dönüştürmenin en iyi yolu olduğu kaydediliyor.


# Süleymanpaşa # Belediyesi # Atık # YAĞLARDAN # BİYOYAKIT # elde # Edecek
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE