Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa ULUSAL
ULUSAL

‘Süt üretmekten vazgeçmek; süt, yoğurt, peynir bulamamak demek’

‘Süt üretmekten vazgeçmek; süt, yoğurt, peynir bulamamak demek’

Yayınlama: 25.09.2022 - 00:06 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, süt üreticilerinin ineklerini kesime gönderme kararı almasının ardından “Bu, peynir bulamamak, çocukların sabah bir bardak süt içememesi demek” dedi. Babacan ayrıca mayıs ayında YouTube’da kanalında ağırladığı çiftçi Sencer Solakğlu’yla videosunu paylaştı. Videoda, Babacan ve Solakoğlu’nun süt üretimi için iktidarı uyardıkları görülüyor.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

‘Üreticiler ineklerini kesmeye mecbur bırakılıyor’
“Süt inekleri göz göre göre kıyıma gidiyor. Üreticiler ineklerini kesmeye mecbur bırakılıyor. Yani süt üretmekten vazgeçtiler. Bu ne demek biliyor musunuz; peynir bulamamak demek. Yoğurdun parayla bile alınamaması demek. Çocukların sabah bir bardak süt içememesi demek.”

‘Üreten zarar eder’
“Üreticilerin elini kolunu bağladılar. Yem fiyatı uçup gitmişken, maliyetler tavan yapmışken; iktidar çiğ sütün litresini sabitliyor. Süt tozu ihracatını da kısıtlıyor. İktidarın siyasetinde tek bir denklem var: ‘Üreten zarar eder’.”

Babacan’dan çözüm: Sütün litresini en az 9 liraya yükseltmek ve yemin yarısına hibe
“Hepimiz için çözümü söylüyorum” diyen Babacan, “Sütün litresini en az 9 TL’ye yükseltmek ve yemin yarısını hibe etmek artık bir mecburiyettir. AB standartlarına ulaşmak için tek yolumuz, üretmek” diye devam etti.

Solakoğlu’nu ağırladığı programı paylaştı
Babacan, ayrıca üretici Sencer Solakoğlu’yla yaptığı programı paylaştı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın kendi YouTube kanalında yaptığı “Ali Babacan ile Bi’ Kahve” adlı programın 6 Mayıs 2022’deki konuğu çiftçi Sencer Solakoğlu olmuştu. 

Solakoğlu, Babacan ile yaptığı programda anaç hayvanları beslemek için kullanılan kaba yem fiyatlarının katlandığını söylemişti. Babacan “Üretici yeme kaç para verecek? Sütü kaça satacak? Aradaki denge tamamen bozuldu” diye karşılık vermişti.

Bunun üzerine iktidara seslenen Solakoğlu, “Lütfen bunu yapmayın. Gözlerini yumsun Ziraat Bankası; alınacak ürün kaba yemse, versin… En azından bu sezonu geçirelim” demişti. Ayrıca çiftçiye destek ödemelerindeki gecikmeye de dikkat çeken Solakoğlu geçtiğimiz mayıs ayında 7 aydır süt desteğinin ödenmediğini açıklamıştı.

 

 

# Süt # üretmekten # vazgeçmek; # YOĞURT # PEYNİR # bulamamak # DEMEK
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE