Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa TEKİRDAĞ
TEKİRDAĞ

Tekirdağ NKÜ İş Birliğinde “Balkanlar ve Avrupa: Ortak Geçmişten Ortak Geleceğe” Uluslararası Konferansı Düzenlendi

Yayınlama: 10.05.2023 - 17:48 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "Balkanlar ve Avrupa Ortak Geçmişten Ortak Geleceğe" Uluslararası Konferansı 8 Mayıs 2023 tarihinde İstanbul Üniversitesi Doktora Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programa TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut AK, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa KURT, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol ÇETİN, Eski Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Gjorge IVANOV ve Üniversitemiz Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Fatih TUNA katıldı.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP konuşmasında “Balkan Harbi'nden başlayarak yüzyıl boyunca çeşitli dönemlerde ve çeşitli sebeplerle bölgedeki Müslüman ve Türkler kendi ata yurtlarını terk ederek Anadolu'ya göç etmek zorunda bırakılmıştır. Yaşanan tüm bu acı gelişmeler, sadece Türkler ve Müslümanlar için değil bölgedeki tüm halklar için de ayrı bir kayıptır. Balkan Harbi’nin 110'uncu yılını aştığımız, Türkiye ile Yunanistan arasında yapılan nüfus mübadelesinin ise 100'üncü yılına girdiğimiz bu günlerde bu kaybın önemini giderek çok daha iyi anlıyoruz” dedi ve Balkanlar'da barışın, istikrarın ve refahın teminatının Türkiye olduğunu vurguladı.

“Balkan Uyruklu 1500 Öğrenci”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de gerçekleştirdiği konuşmada “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, bünyesinde bulundurduğu Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BALKAM) ile YÖK tarafından Balkanlar’a yönelik kontenjan tanınan üç üniversiteden birisi olmuştur” dedi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin şu anda yaklaşık 1500 Balkan uyruklu öğrenciyi bünyesinde bulundurduğunu söyleyen Prof. Dr. ŞAHİN, konferansın ikili ilişkilerin arttırılması ve kardeşliğin pekiştirilmesi için önemli olduğunu belirtti ve “TBMM Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP Hocamızın Himayelerinde gerçekleşen konferansta, başta Sayın Meclis Başkanımız olmak üzere tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunarım” şeklinde konuştu.

# Tekirdağ # NKÜ # İş # BİRLİĞİ’NDE # “Balkanlar # VE # Avrupa # Ortak # Geçmişten # Geleceğe # Uluslararası # Konferansı # Düzenlendi
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE