Tekirdağ, Trakya’nın İhracat Şampiyonu Oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan "Haziran 2025 Dış Ticaret İstatistikleri"ne göre, Tekirdağ Trakya’nın dış ticaret lideri oldu.
Tekirdağ, Haziran ayında 230 milyon 373 bin dolarlık ihracatla Trakya’nın en fazla ihracat yapan ili olurken, 198 milyon 422 bin dolarlık ithalatla aynı zamanda ithalatta da ilk sırada yer aldı.
Edirne’nin ihracatı 8 milyon 920 bin dolar, ithalatı 6 milyon 420 bin dolar olarak gerçekleşirken, Kırklareli’nin ihracatı 16 milyon 799 bin dolar, ithalatı ise 10 milyon 361 bin dolar olarak kaydedildi.
Tekirdağ, Türkiye genelinde en fazla ihracat yapan 15'inci, ithalat yapan 12'nci il konumunda yer aldı.
Haziran ayında Tekirdağ’dan en fazla ihracat 30 milyon 280 bin dolarla Almanya’ya yapılırken, onu 16 milyon 411 bin dolarla ABD ve 15 milyon 188 bin dolarla Belçika izledi.
İthalatta ise ilk sırada 37 milyon 996 bin dolarla Çin yer aldı. Çin’i 25 milyon 813 bin dolarla Güney Kore ve 15 milyon 297 bin dolarla Almanya takip etti.
Edirne en çok ihracatı Bosna-Hersek’e, ithalatı ise Bulgaristan’dan gerçekleştirirken; Kırklareli ihracatını ağırlıklı olarak Bulgaristan’a yaptı, ithalatının büyük kısmı ise 7 milyon 614 bin dolarla Rusya Federasyonu’ndan geldi.
Açıklanan veriler, Trakya’nın dış ticarette farklı ülke pazarlarıyla kurduğu bağların her geçen gün güçlendiğini ortaya koydu.