Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›TEKİRDAĞ
TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da, çekirge yayılımının ilaçlamayla önlenmesi çiftçileri sevindirdi

Yayınlama: 24.07.2023 - 17:04 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

- Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde yapılan ilaçlama ile ayçiçeği tarlalarında görülen çekirge sürüleriyle mücadeleden kısa sürede sonuç alındı.

Hanoğlu Mahallesi'ndeki ayçiçeği tarlalarında çekirge sürülerinin görülmesi üzerine inceleme başlatıldı.

Tarlalardaki çekirge yayılımının önüne geçmek için Tekirdağ Valiliği koordinesinde Tarım ve Orman Bakanlığınca üreticilere ücretsiz ilaç gönderildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli gözetiminde çiftçiler çekirge sürüleriyle mücadele kapsamında 3 bin dekar araziyi ilaçladı.

- "Ürün kaybının önüne geçildi"

Muratlı Ziraat Odası Başkanı Ender Borucu, AA muhabirine, ayçiçeği tarlalarında görülen çekirge sürüleriyle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarının erken yapıldığını söyledi.

İlaçlamanın ayçiçeği tarlalarına zarar vermeden yapılmasının ürün kaybının önüne geçtiğini ifade eden Borucu, "Hızlı müdahale ile birkaç gün içerisinde çekirgelerin görüldüğü bölgeler ilaçlandı. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadık. İnşallah yeniden çekirgeler görülmez. Şu an için bir sorun kalmadı ama yine de çiftçilerimizin zaman zaman tarlalarını kontrol etmelerinde fayda var diye düşünüyoruz." dedi.

- "Sayıları sürekli arttı"

Hanoğlu Muhtarı Turgay Güngör de ilaçlama çalışmalarının ardından üreticilerle tarlalardaki kontrollerini sürdürdüklerini dile getirdi.

Çekirgelerin sayılarının artmaya başladıktan sonra ayçiçeğine zarar verdiğini belirten Güngör, "Tarlalarda çekirgelerin bu kadar çok artmasını beklemiyorduk. Bir süre sonra kaybolurlar diye düşündük ama sayıları sürekli arttı. Ayçiçeğinin yapraklarını yemeye başladıklarında hemen yetkililerle görüştük ve gerekli incelemeler yapıldı. Ardından ilaçlama çalışmalarıyla daha büyük zararın önüne geçtik. Çiftçilerimiz ilaçlama çalışmalarıyla rahat nefes aldı." diye konuştu.

Çiftçi Mustafa Dündar ise erken ilaçlama yapılmasıyla üreticilerin endişelerinin önüne geçildiğini aktardı.

# Tekirdağ\'da # çekirge # yayılımının # ilaçlamayla # Önlenmesi # “ÇİFTÇİLERİ # sevindirdi
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

HAYAT KOŞTURMACADAN İBARET DEĞİL: BİRAZ DA DURUP YAŞAMAK GEREK!

ÇOCUK İŞÇİLER  

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE