Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa ULUSAL
ULUSAL

TKP Merkez Komite Üyesi Savaş Sarı: ETF Tekstil patronları tırlarla mal kaçırdı

TKP Merkez Komite Üyesi Savaş Sarı: ETF Tekstil patronları tırlarla mal kaçırdı

Yayınlama: 09.08.2022 - 17:08 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Savaş Sarı bu sabah ETF Tekstil’de yaşanan önemli bir gelişmeyle ilgili açıklama yaptı. Tekstil patronlarının direnişte olan işçilere haklarını vermek yerine sabah saatlerinde tırlarla fabrikadan mal kaçırmaya çalıştığını açıklayan Sarı, “Kaçırılan bu mallar işçilerin alınteri, suyu ve ekmeğidir, işçilerin ekmeğinden elinizi çekin” ifadelerini kullandı.

Sarı, Tuzla’da ödenmeyen maaş ve hakları için direnen ETF tekstil işçilerinin bu sabah fabrikadan mal kaçırmaya gelen tırlar ve o tırları korumaya gelen kolluk kuvvetlerinin gürültüsü ile uyandığını, fabrika içersindeki malların alelacele tırlarla kaçırılmış olduğunu anlattı.

Kaçırılan bu malların tekstil tekelleri için üretilmiş ürünler olduğuna vurgu yapan Sarı, “ETF tekstil patronu Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD)’nin iki başkanından biri. Bu sabah orada bulunan kolluk kuvvetleri işte bu tekellerin ve onlara üretim yapan ETF patronunun “çıkarlarını” ve “mallarını” savunmak üzere  işçilerin önüne barikat kurdular” dedi.

"ETF işçilerinin haklı mücadelesine karşı duranlar suç işlemektedir"
Hırsızlığı duyan işçilerin fabrika kapısının önünde toplanıp tepki gösterdiklerini ve “işçilerin önünden çekilin!” diye bağırdıklarını anlatan Sarı, “Kaçırılan bu mallar işçilerin alınteri, suyu ve ekmeğidir.  Çekilin, işçilerle ekmekleri arasına girmeyin. Olanların “zor durumdaki” bir patronun hali ve iyi ya da kötü niyetli olması ile alakası yok. Bu düzenin patronları ve onların zenginliğini kollama çabası ise olanların bir tarafı. Ama görülmesi gereken ve gerçekte olan, yaşamak için emeğini ortaya koyan ETF Tekstil işçilerinin emeğinin yok sayılması, ekmeklerine el konulmasıdır. İşçilerin söylediği ise açıktır. İşçilerin ekmeklerine sahip çıkması, bunun için mücadelesi haktır. Bunun karşısında duranlar ise haksızdır ve suç işlemektedir” dedi.
Türkiye Komünist Partisi

# TKP # Merkez # Komite # Üyesi # Savaş # Sarı # ETF # TEKSTİL # patronları # tırlarla # MAL # kaçırdı’
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE