Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa ULUSAL
ULUSAL

TKP'den açıklama: Soyguna dur diyelim!

TKP'den açıklama: Soyguna dur diyelim!

Yayınlama: 03.01.2022 - 14:48 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Elektrik ve doğalgaza gelen büyük zamla yılı açtık. Yapılan bu zamlar emekçilerin büyük tepkisini çekerken, Türkiye Komünist Partisi'nden konuya ilişkin bir açıklama geldi.
"Elektrik İşletmeleri Devletleştirilmelidir!" başlığıyla açıklama yapan TKP açıklamasında, "Bu oyun bozulmalı, ülkenin zenginlik ve kaynaklarının yağmalanmasına son verilmelidir. Bu oyun bozulmalı yurttaşların temel hakkı olması gereken elektrik kullanımı patronlar için bir kazanç kapısı olmaktan çıkarılmalıdır. Elektrik Üretim ve Dağıtım İşletmeleri Devletleştirilsin! Aydınlatma, ısınma ve su haktır, satılamaz!" ifadelerini kullandı.
Açıklamanın tam metni şöyle:
Elektrik İşletmeleri Devletleştirilmelidir!
Soyguna dur diyelim:
Patronların kazancı değil yurttaşların hakkı için!
Aylardır ağır bir yoksullaşmayı yaşıyoruz. Ekmeğimizden suyumuza, elektriğimizden bindiğimiz otobüsün biletine her şey ateş pahası.

AKP hükümetinin sesi bir dizi aklı evvel ise tasarruftan, lokmalarımızı azaltmaktan, gerekmedikçe dışarı çıkmamaktan, evimizde de mümkünse tüm kışı bir odada geçirmekten bahsediyorlar utanmadan.
Sadece Aralık ayında temel gıda maddelerinde dörtte bir artış olduğunu açıkladı daha geçende bir işçi konfederasyonu. Asgari ücrete güya “rekor artışın” yaşandığı, dolar karşısında da Türk lirasının bir gecede yüzde 18 değer kazandığı Aralık ayında, biz emekçilerin ekmeği dörtte bir daha küçüldü anlayacağınız.
Ve Aralık ayının bittiği 2022 yılına girdiğimiz gece bir artış bilgisi daha düştü haberlere. Konutlarda elektrik tüketimine ortalama yüzde 75 zam yapıldığı haberiyle girdik yeni yıla. Sonra yine AKP’nin sesi bir dizi aklı evvel olanı kendince anlatmaya başladı biz emekçilere: Yapılan zam değil, halk için hükümetin girdiği büyük fedakarlıktan başka bir şey değildi onlara göre. Aslında elektriğin fiyatı çok daha pahalanmış ama AKP hükümeti bu zammın tamamını elektrik dağıtım işi yapan özel şirketlere yansıtmamak için devlet kasasından misli ile para akıtmıştı. Elektrik dağıtımı şirketler kârlarını korumuş, biz emekçiler ise daha büyük değil “sadece” yüzde 75 zamla atlatmıştık elektrikte yaşanan pahalanmayı.
Söz ettiğimiz AKP hükümeti, geçtiğimiz 20 yılda öncesinde satılandan daha çok devlet malını ve ülke zenginliğini yerli ve yabancı patronlara satmış bir hükümet. Yurttaşların elektrik, su, ısınma, ulaşım gibi temel haklarını kazanç kapısı diye patronların eline teslim eden bir hükümet. Patronlara ülke senin yağmala ne yağmalayabilirsen deyip, biz emekçilere ise ‘paran yoksa yaşama hakkın da yok’u dayatan, yağma düzenini temsil eden hükümet.
Şimdi elektrik dağıtım işletmelerini ele geçirip kasalarını dolduran Sabancılar, Cengizler, Limaklar, Kolinler ve bu yağmadan beslenen başka patronlar bir kez daha AKP hükümetinden memnuniyetlerini anlatıyor. Biz emekçiler ise nasıl yapar da Ocak ayında daha az ısınarak, elektriğimizi daha az açarak bu soğukları atlatırız diye hesap yapıyoruz çoktan.
Bu oyun bozulmalı, elektrik üretim ve dağıtımı devlet eli ile gerçekleştirilmeli, elektrik kullanımı her yurttaş için temel bir hak olarak ilan edilmelidir.
Bu oyun bozulmalı, ülkenin zenginlik ve kaynaklarının yağmalanmasına son verilmelidir.
Bu oyun bozulmalı yurttaşların temel hakkı olması gereken elektrik kullanımı patronlar için bir kazanç kapısı olmaktan çıkarılmalıdır.
Elektrik Üretim ve Dağıtım İşletmeleri Devletleştirilsin!
Aydınlatma, ısınma ve su haktır, satılamaz!
Türkiye Komünist Partisi

# TKP\'den # Açıklama # Soyguna # Dur # diyelim”
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE